25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Кабмін призначив нового голову Нацполіціі

  • 25 вересня, 2019 14:56
25 вересня Уряд призначив нового очільника поліції. Ним став генерал поліції третього рангу Ігор Клименко, який до цього обіймав посаду заступника голови Нацполіції України. Про це повідомляється на офіційному сайті МВС України.

"Для мене честь очолити найбільший правоохоронний орган держави – Національну поліцію України. Водночас, розумію надвідповідальність та важливість цієї посади", - сказав він.

Ігор Клименко зазначив, що продовжуватиме ті реформи, які реалізують з моменту створення НПУ. У той же час зверне увагу на вирішення проблем, які найбільше турбують громадян України.
 

"Завдання номер один – покращення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень. Наступний напрям роботи – профілактика злочинності, у першу чергу її вуличним проявам, а також покращення ефективності у забезпеченні безпеки дорожнього руху", ‑ повідомив голова Нацполіції.


Біографія

Клименко з 1998 по 2004 роки працював у структурі управління МВС у Харківській області, потім – у Департаменті кадрового забезпечення МВС, який очолив у 2015 році.

Був призначений на нову посаду заступника керівника Нацполіції – начальника департаменту кадрового забезпечення у жовтні 2017 року. З березня 2018 року – заступник голови Національної поліції.

У 2014 році брав безпосередню участь у антитерористичних операціях на Донбасі. Координатор процесу реформування правоохоронного відомства у співпраці з іноземними партнерами.

Відзначений відомчими нагородами МВС України та медаллю "Захисника Вітчизни".

Що сталося з минулим керівником Нацполіціі

24 вересня без пояснення причин подав у відставку глава Нацполіціі Сергій Князєв, який займав цю посаду з початку 2017 року. Напередодні ЗМІ поширили інформацію про затримання його колишньої дружини на польському кордоні з великою сумою готівки. Князєв запевнив, що гроші належать не його екс-дружині, а її керівнику, з яким вона в'їжджала в Польщу.
Поділитись

Новини по темі: