28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В житомирській поліції розповіли, коли і кому можна заїжджати на пішохідну Михайлівську

В житомирській поліції розповіли, коли і кому можна заїжджати на пішохідну Михайлівську

  • 12 червня, 2019 17:32
Через спеку у фонтані на вулиці Михайлівській у Житомирі бавляться і розважаються діти, хоча усього кілька днів тому тут паркувались автомобілі.

Щоб уникнути двозначних тлумачень фахівці в коментарі Житомир інфо пояснили значення знаків, кому і коли вони забороняють в’їзд на вулицю Михайлівську.
 

«Перший найвищий знак - 3.1 «Рух транспортних засобів заборонено», «Пішохідна зона», який позначено знаком 5.33. Тобто, «Пішохідна зона» також має певні умови перебування транспортних засобів в зоні дії знаку. Можуть заїжджати транспортні засоби осіб, які проживають в зоні дії знаку, які обслуговують підприємства, а також авто зі значком «інвалід». Також сюди може заїжджати комунальна та спеціальна техніка», - розповідає інспектор відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП Аліна Панасюк.


Авто, які обслуговують заклади на Михайлівській, дійсно мають право заїжджати на вулицю, але у визначений час, пояснює поліцейський.

«Взагалі за правилами дорожнього руху, якщо є така інформаційна табличка, то заїжджати можна тільки в цей час», - каже інспектор відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП.

Перешкоджати заїзду авто на Михайлівську мали б боларди, які вже кілька днів не працюють. Причини поломки пояснює начальник управління капітального будівництва міськради В’ячеслав Глазунов.
 

«Рішенням виконавчого комітету у грудні минулого року ми їх передали на баланс «Міськсвітла», але документально - готуються документи. Тому що вулиця Михайлівська, де були ці боларди та світильники в одному проекті, воно зараз ділиться на ЖУАШ, на «Міськсвітло», на водоканал. І ми зараз документально, по бухгалтерії, їх ще на баланс не передали. Але рішенням виконкому - передали. «Смоленськ», через їх територію йшов кабель, який підключає ці боларди на Лятошинського. Ну, і всі інші боларди. І при якихось своїх розкопках вони цей кабель порвали. Зараз вони чекають на комп’ютерщика, бо там не просто електрик потрібен. Там йшли якісь комп’ютерні кабелі чи IT-шні, їх треба просто розпаяти заново. Вони чекають спеціаліста, який їм це розпаяє, щоб вони працювали. Просто отака технічна несправність зараз. Я в п’ятницю говорив із ними востаннє, вони казали мені, що на цьому тижні зроблять», - розповідає В’ячеслав Глазунов.


Поки боларди не працюють, а водії нехтують знаками, пішоходам варто бути обачними, бо у Житомирі навіть на пішохідній вулиці авто може з’явитись у будь-який момент.

Нагадаємо, в Житомирі до приїзду поліції городяни затримали автохама, який заїхав на Михайлівську і припаркувався на фонтані.







Поділитись

Новини по темі: