29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирські спецслужби вилучили майже 2 тонни бурштину з нелегального цеху. ФОТО

Житомирські спецслужби вилучили майже 2 тонни бурштину з нелегального цеху. ФОТО

  • 31 травня, 2019 8:30
Правоохоронці Житомирської області зупинили діяльність нелегального цеху з обробки незаконно добутого бурштину. Цех діяв в Васильківському районі Київської області.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, уродженець іншої країни, разом зі спільниками організував в Одеській області нелегальне виробництво по обробці незаконного добутого бурштину. Діяльність "бурштинового" ділка була припинена в лютому цього року.

Однак, зазначена особа продовжувала здійснювати протиправну діяльність, організувавши на Київщині нелегальне виробництво по обробці бурштину, обладнавши в складських приміщеннях спеціальний цех.

У середу, 30 травня, співробітниками Управління СБУ в Житомирській області в місцях розташування нелегального виробництва був проведений санкціонований обшук. Під час обшуку виявлено та вилучено 5 верстатів для обробки каменю, 80 мішків з січнем-сирцем загальною вагою майже 2 тонни.

Зараз вирішується питання про накладення арешту на вилучені матеріальні цінності та проведення відповідних експертиз. Досудове розслідування у кримінальному провадженні відкрито за фактом порушення правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб за попередньою змовою, за ч. 4 ст. 240 КК України.










Поділитись

Новини по темі: