20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

«Це як ядерний заряд»: на Житомирщині протестують проти відкриття сміттєсортувального підприємства. ВІДЕО

  • 25 березня, 2019 9:28
  • 1
У селі Терехове Бердичівського району Житомирської області місцеві жителі влаштували пікет проти відкриття сміттєсортувального підприємства. Люди побоюються, що таке підприємство загрожуватиме довкіллю, а отже їхньому здоров'ю. 

Цехи з сортування побутових відходів нові власники планують облаштувати в колишньому недобудованому цегельному заводі. Туди вже звозять непотріб, повідомляє "5 канал".

Під час чергування сільські активісти затримують сміттєвоз. Люди влаштували пікет, бо не хочуть, щоб на території довгобуду працювало сміттєсортувальне підприємство. Нові власники переконують: мають дозвільні документи.
 

"Це як ядерний заряд, рано чи пізно воно дасть свій результат. І тим більше, сміття якраз знаходиться близько до водяних артерій, які йдуть у Бердичів. Це біда для всього району", - каже Микола Пушкарук, мешканець Терехового.


Олексій, представник керівника сміттєсортувального підприємства, говорить: "У нас є погодження, юридичні всі моменти, цим займаються наші юристи. У нас є декілька договорів з полігонами сміттєвими. Я займаюсь тим, що поставляю обладнання для сортування"

Натомість у селі кажуть, нові власники не обговорювали з громадою села роботу підприємства.
 

"Дозволу ніхто ніякого не давав. Ніяких запитань прямих, чи можна тут щось розміщувати, від них не було. Припущення таке, що хотіли його просто засилосувати, забити цим сміттям і потім би шукали ми вітер у полі", - говорить Валентин Дячук, депутат Семенівської ОТГ.


Учасники пікету вимагають закрити завод. Інакше обіцяють вдатися до рішучіших дій. 

"Якщо нас ніхто не почує, ніякої допомоги не буде, виходимо на трасу перекривати її", – говорить місцевий мешканець.
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

25 березня, 2019 18:42:23

А вони думали, що їм відразу привозитимуть сортувати золото