29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Перша леді України з робочим візитом відвідала Житомир. ФОТО

  • 21 березня, 2019 13:10
Дружина Президента України Марина Порошенко сьогодні, 21 березня, відвідала Житомир та взяла участь у тренінгу щодо реформування закладів інституційного догляду.

Захід відбувся сьогодні за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та голови облради Володимира Ширми.

За словами дружини Президента, реформа інституційного догляду та виховання дитини є логічним продовженням реформи інклюзивної освіти.
 

«У Житомирській області триває пілотний проект за підтримки фундації Lumos з деінституціалізації. Я впевнена, що ці 2 напрями покликані захистити права дітей в Україні. Реформа інклюзивної освіти проходить дуже потужно. Завдяки роботі команди однодумців, яку вдалося сформувати за ці роки, ми досягли вражаючих результатів. Тільки за останній рік кількість шкіл, які впроваджують інклюзивну освіту, зросла на 42%. А кількість дітей з освітніми особливими потребами, які пішли до школи, збільшилася на 51%», – сказала Марина Порошенко.


У Житомирській області функціонує 233 інклюзивні школи, у яких навчається 614 «особливих» дітей.

Також під час візиту до Житомира Перша леді разом із донькою Євгенією долучилися до флешмобу Lots of Socks, який організований до Міжнародного дня людей з синдромом Дауна.

Нагадаємо, Житомирщина стала першим регіон в Україні, який розпочав впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.













Поділитись

Новини по темі: