27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Рада закріпила в Конституції курс України на членство в ЄС і НАТО

Рада закріпила в Конституції курс України на членство в ЄС і НАТО

  • 7 лютого, 2019 12:39
  • 1
Верховна Рада схвалила зміни до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору №9037.

За відповідне рішення проголосували 334 нардепи, передає Цензор.НЕТ.

Згідно з прийнятими змінами, в преамбулі Конституції будуть слова про "незворотність європейського та євроатлантичного курсу України".

Крім того, до повноважень ВР додасться "реалізація стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору".

Також у Конституції буде вказано, що "Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору".

Разом з тим, у повноваженнях Кабміну буде вказано: "Забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору".

Також із перехідних положень Конституції видаляється норма про те, що "використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань можливе на умовах оренди в порядку, визначеному міжнародними договорами України, ратифікованими Верховною Радою".
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

8 лютого, 2019 11:59:38

Рускій сегмент Журналу Житомира вже обурюється))