19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • На офіс партії Медведчука в Житомирі скоєно напад: поліція підозрює активістів організації «С14»

На офіс партії Медведчука в Житомирі скоєно напад: поліція підозрює активістів організації «С14»

  • 3 лютого, 2019 18:58
  • 1
У Житомирі розгорівся скандал через напад на офіс партії "За життя" і подальшими політичними репресіями.

Як стало відомо «Журналу Житомира», 1 лютого невідомі люди розмалювали стіни будівлі в якому знаходиться офіс опозиційної партії "За життя", лідером якої є Віктор Медведчук.
 

"Вони навіть не усвідомлюють, що партія" За життя "не має ніякого відношення до Партії регіонів, оскільки основні написи -"Геть регіоналів з міста" та інші. Вони не тільки зірвали табличку нашої організації, але ще і сусідній організації. В першу чергу вони вчинили акт вандалізму не проти нашої партії, а проти офісного центру і приватного підприємця. Ми знаходимося в такій ситуації, що якщо правоохоронні органи не будуть попереджати подібні провокації, це може перейти в більш жорстку конфронтацію ", - сказав керівник житомирської організації "За життя" Микола Янович.



 

 

Поліція затримала добровольця


Вже на наступний день, співробітники поліції затримали в Житомирі бійця батальйону ДУК ПС, активіста націоналістичної організації С14 Дмитра Черепанского. Також, поліція навідалася до Сергія Пількевич, керівника Житомирського осередку С14.
 

"Вчора на мене був скоєний напад особами, що зовнішньо схожі на працівників Національної поліції. Коли я запитав причину, мені було сказано, що я підозрююсь в скоєні злочину за 296 статтею. на мою законну вимогу пред'явити посвідчення і викликати мене повісткою, ці особи почали погрожувати приміненням спец. засобів і почали мене тягнути до автомобіля.

На моє питання: чи я затриманий, мені повідомили щот ні. Я хотів розвернутися і піти. Після цього мене знову "заломали" і закинули в автівку, при цьому нанесли мені фізичної шкоди, а саме: вибитий зуб, забій лівого коліна(прооперованого після учвсті в АТО) і пошкодження м'яких тканин обличча.

Мене доставили до Житомирського ВП за адресою: вул. Лесі Українки 17, де мене почали допитувати. З слів слідчого я зрозумів, що хтось розмалював офіс осередку політичної партії "за життя", тобто бувших регіоналів. Тобто, це банальне політичне замовлення для залякування людей з націоналістичними поглядами", - написав Дмитро Черепанський в Facebook.


У відповідь на "агресивні", на думку активістів, дії поліції, громадська організація С14 - Житомир анонсувала акцію під стінами Житомирського міського відділу поліції, і звернулася до всіх небайдужих житомирян з проханням підтримати їх. Відповідне повідомлення опубліковано в Facebook.
 

"Вчора 02.02.2019 о 7 годині ранку до мене в квартиру увірвалася поліція налякали батьків, племінника дитині 6 років. Нічого не пояснивши витягнули мене з ліжка і "запросили" до відділку. На мою вимогу вийти з квартири вони відмовилися. Попросив їх надати мені повістку і повідомити причину з якої мене "запрошують" у відповідь промовчали. Вже по приїзду на відділок у мене взяли коротке пояснення та ще півгодини тримали та комусь постійно дзвонили та радилися, що їм робити!

Мені зараз шиють хуліганку ст.296 ч.1 "порушення громадського порядку з метою явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та цинізмом". Мене "запрошували" поки що в якості "свідків". Але по словам поліції - ненадовго. Незабаром мені хочуть вручити підозри.

За регіоналів. За напис на їх офісі. Без жодного доказу. Житомирські мєнти перед виборами переключилися з кришування копанок на тиск на ветеранів та активістів. Але чекати, коли знову прийдуть за нами ми не будемо. Сьогодні о 19:00 ветерани, активісти, депутати міськради та облради прийдуть "взяти пояснення" поліції за їх свавільні дії. Збір: м.Житомир, вул. Лесі Українки, 17.", - написав Сергій Пількевич у Facebook .


Сергій заперечує свою причетність до вищеописаної акції, і каже, що офіс партії "За життя" розписали невідомі патріоти:

"Всі мої пояснення вже є у поліції ... Якісь невідомі патріоти це зробили, тому що переживають за долю нашої країни, за те, що регіонали знову повернуться до влади, і будуть знову творити безчинства", - стверджує він.

 

Активіст С14 Дмитро Черепанскій і депутат облради Олена Галагуза
 

Що кажуть в поліції?


У Національній поліції сайту "FreshNews" підтвердили той факт, що дійсно двоє представників С14 були доставлені до відділку в зв'язку з розслідуванням кримінальної справи про пошкодження офісу однієї з політичних партій ( "За життя" - авт.). Там було обливання фарбою і розпис на стінах. Після допиту вони залишили дільницю, і розписалися, що ніяких претензій ні до кого у них немає.

У Національній поліції категорично заперечують факт "нападу" і насильства над активістами, і називають їх дії "провокацією" і "бажанням пропіаритися" перед виборами.

Як повідомив один з поліцейських: "ніхто його не бив ... Зараз не ті часи, щоб хтось когось бив ... Це - брехня. Завтра буде опубліковано відео, на якому Дмитро загрожує нашим співробітникам, і говорить наступне: "Я вам зроблю вибитий зуб".
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

3 лютого, 2019 20:36:29

І першим коментар від поліції має видання аквафреш, "журналіст" Савіцкая, головред - Галкін)) В матеріялі на сторінках аквафрешу журналісти відверто на стороні поліції