25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир через кілька місяців має повністю перейти на світлодіодне вуличне освітлення. ФОТО

Житомир через кілька місяців має повністю перейти на світлодіодне вуличне освітлення. ФОТО

  • 17 січня, 2019 13:33
  • 1
З початку року КП «Міськсвітло» замінило на вулицях Житомира 785 існуючих застарілих світильників на світлодіодні. До кінця січня планується замінити ще 1579 світильників.

Про це «Журналу Житомира» розповіли в прес-службі Житомирської міської ради.
 

«У позаминулому році було замінено більше 5 тисяч ліхтарів на світлодіодні. Нам потрібно замінити ще 7500 ліхтарів для того, щоби повністю перейти на світлодіодне освітлення вулиць і доріг міста Житомирі. І це, дійсно, зробить Житомир першим містом в Україні, яке перейшло на світлодіодне освітлення. Навіть у Європі немає міст, які повністю перейшли на таке освітлення. У минулому році відбувся тендер, за умовами якого компанія, яка його виграла, має поставити всі ліхтарі на склад комунального підприємства «Міськсвітло» і протягом 4 років місто розрахується через комунальне підприємство за ці поставки. Середня економія, яку ми бачимо, складає 50-60%», – сказав міський голова Сергій Сухомлин.


На сьогодні завершено роботи по заміні старих ламп освітлення на сучасне світлодіодне на вулиці Західній та розпочато перехід на світлодіодні лампи на одній з самих довгих вулиць мікрорайону Мальованка – вулиці Героїв Пожежних.

Встановити всі світлодіодні ліхтару планується до квітня 2019 року.







Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

17 січня, 2019 17:56:31

І знову - Героїв Пожежних? Героїв пожежних автомобілів чи Героїв пожежних коней?