19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Підприємець вкрав 340 тисяч на ремонті дитячого табору в Житомирській області

Підприємець вкрав 340 тисяч на ремонті дитячого табору в Житомирській області

  • 4 грудня, 2018 8:58
В Житомирській області підприємця підозрюють у привласненні 340 тис. грн бюджетних коштів, які він «зекономив» на вогнезахисті дерев’яного перекриття під час ремонту оздоровчого дитячо-юнацького закладу.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Під час досудового розслідування установлено, що приватним підприємцем у грудні 2017 року укладено договір про виконання будівельних робіт на загальну суму 1,3 млн грн в оздоровчому дитячо-юнацькому закладі «Березовий гай», що є комунальним підприємством Бердичівської райради. Однак підприємець, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом службового підроблення офіційних документів, завищив вартість виконаних аварійно-відновлювальних робіт, унаслідок чого заволодів бюджетними коштами на суму понад 340 тис. грн», - заявляють у прокуратурі.

По інформації відомства, підрядник порушив вимоги чинного законодавства щодо забезпечення пожежної безпеки. Він не виконав роботи з вогнезахисту дерев’яних елементів покрівлі та підробив офіційні документи.

З метою уникнення кримінальної відповідальності зловмисник намагався покинути територію України та виїхати до Російської Федерації. Проте завдяки злагодженим зусиллям правоохоронних органів та прикордонної служби особу було затримано при спробі перетину кордону.

«Наразі, за погодженням із місцевою прокуратурою, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.366 та ч.4 ст.191 КК України», - додають у прокуратурі.
Поділитись

Новини по темі: