19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У житомирському суді під час засідання обвинувачений порізав собі вени на знак протесту

У житомирському суді під час засідання обвинувачений порізав собі вени на знак протесту

  • 12 листопада, 2018 16:48
5 листопада 2018 року в залі Житомирського районного суду 51-річний обвинувачений у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень порізав собі вени на знак протесту проти статті, яку йому інкримінують. Про це 11 листопада розповіла дружина обвинуваченого Олена, пише  Житомир інфо.

«5 листопада 2018 року в залі Житомирського районного суду, під час судового розгляду, мій чоловік, Гаврилюк Олег Миколайович, порізав собі вени. Таким чином він просить допомоги у ЗМІ та громадськості при розгляді кримінальної справи, в якій його звинувачують (стаття 121, нанесення тяжких тілесних ушкоджень). Це сфабрикована справа проти нього, він судді так і сказав: «За чужі гріхи я не буду сидіти». Суддя Зубчук І. В. На попередньому засіданні потерпілий сказав, що це не мій чоловік наносив йому удари. Чоловіку 51 рік, не кожен піде на такі кардинальні міри в такому віці. Благаю Вас про розголос і допомогу», - йдеться в електронному листі до редакції.

Зі слів жінки, її чоловік різав вени «не ножем, а якимось гострим предметом». Дружину на засідання не пускають, хоча вона є свідком у цій справі. 10 листопада Олена попросила в судді побачення з чоловіком і отримала на це дозвіл.

«Зараз рана на шиї загоюється, на руках він не захотів показувати», - написала жінка.

У ГУНП в Житомирській області підтвердили, що повідомлення про нанесення обвинуваченим собі тілесних ушкоджень в залі суду дійсно зареєстроване.

«Зареєстроване повідомлення до поліції про те, що 5 листопада цього року у приміщенні Житомирського районного суду чоловік 1967 року народження наніс собі тілесні ушкодження у вигляді порізів шиї. Чоловіку надавалася медична допомога», - прокоментувала речник ГУНП Алла Ващенко.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є ухвала засідання суду, яке відбувалося 5 листопада 2018 року. У матеріалах справи зазначається, що обвинувачений перебуває під вартою з 28 червня 2018 року, і його адвокат клопотав про зміну запобіжного заходу: з тримання під вартою на більш м’який.

У задоволенні клопотання Житомирський районний суд відмовив.

«Суд враховує, що обвинувачений, перебуваючи на волі, може переховуватися від суду та продовжувати вчиняти інші злочини, чинити тиск на потерпілого та свідків, іншим чином перешкоджати розгляду провадження. Особа обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, раніше неодноразово судимий, а тому жоден з більш м’яких запобіжних заходів не забезпечить належної процесуальної поведінки обвинуваченого», - йдеться в ухвалі суду.
Поділитись

Новини по темі: