20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Житомирводоканал» встановив нове обладнання, яке допомагає підприємству суттєво економити електроенергію

«Житомирводоканал» встановив нове обладнання, яке допомагає підприємству суттєво економити електроенергію

  • 9 листопада, 2018 15:45
КП «Житомирводоканал» першим в Україні встановило високовольтні частотні перетворювачі, які допомагають підприємству суттєво економити електроенергію. Про це «Журналу Житомира» розповіли в компанії «Шнейдер Електрік Україна», яка виграла тендер та проводила роботи з встановлення обладнання на житомирському водоканалі.

Останні роки на підприємстві активно займаються модернізацією обладнання та постало нагальне питання підвищення економічної ефективності використання насосного обладнання станції другого підйому. Необхідність реконструкції була обумовлена великими витратами на споживання електричної енергії.

«Житомирводоканал» споживає 40 млн кВт електроенергії на рік. Для забезпечення життєдіяльності водоканалу потрібно близько 50-60% від цієї цифри. Основні споживачі енергії на водоканалі – це насоси, тому першочергові інвестиції направили у енергоефективні рішення, насосне обладнання та грамотне регулювання його роботи. 

Реконструкція водопровідної насосної станції №2 полягала у заміні застарілого обладнання з ручним керуванням на автоматичні частотні перетворювачі Schneider Electric. Разом з командою «Інтерпроект GmbH» було встановлено два ПЧ на двигуни потужністю 500 кВт із живленням 6кВ.

«Після встановлення частотних перетворювачів Schneider Electric, ми подаємо рівно стільки води, скільки потрібно споживачам та з необхідним тиском, не турбуючись при цьому, що втратимо зайву електроенергію. Це частотне регулювання дозволяє економити чималі кошти: ми вбачаємо вивільнення близько 12 млн гривень на рік. За перші три місяці роботи частотних перетворювачів ми отримали економію електроенергії у розмірі 31%!», - коментує результати реконструкції директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.
Поділитись

Новини по темі: