28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Співробітники СБУ вилучили у жителів Коростишева півтонни вибухівки

Співробітники СБУ вилучили у жителів Коростишева півтонни вибухівки

  • 5 квітня, 2011 15:51
Співробітники Служби безпеки України виявили і припинили діяльність групи осіб, яка займалась незаконним придбанням, зберіганням і збутом вибухових речовин на території Житомирської області.

До групи входили двоє жителів столиці і двоє жителів Коростишева Житомирської області. Поставляв вибухівку (димний порох) один з киян - менеджер київського закритого акціонерного товариства, яке продає товари для полювання та рибальства.

Мешканці Коростишева, у свою чергу, підшукували надійних клієнтів серед суб'єктів підприємництва каменедобувної галузі регіону, які використовували вибухові речовини для проведення незаконних вибухових робіт на нелегальних кар'єрах.

30 березня 2011 в Коростишеві співробітники СБУ затримали чотирьох осіб. Під час огляду приватного будинку одного із зловмисників у підсобному приміщенні будинку вилучено десять ящиків з вибуховою речовиною - димним порохом, масою 500 кг.

Стосовно затриманих слідчими управління СБ України в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинна організацією) та ч.1 ст.263 ( Незаконне поводження Зі зброєю, бойовий припасами або вибухових Речовини) кримінального кодексу України.
Поділитись

Новини по темі: