23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Влада Житомира оприлюднила документи про заборону продажу алкоголю після 22:00

Влада Житомира оприлюднила документи про заборону продажу алкоголю після 22:00

  • 4 квітня, 2011 8:57
Влада міста Житомира оприлюднила документи про обмеження реалізації алкогольних напоїв у Житомирі після 22:00.

Як повідомляв «Журнал Житомира», за ініціативи і пропозіції  депутата міськраді Наталії Борівської був розроблення проект регуляторного акту: «Про деякі питання Обмеження реалізації алкогольних напоїв на території міста Житомира».

Цим документом пропонується заборонити реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста в малих архітектурних формах (кіосках), а також заборонити їх реалізацію в стаціонарних об'єктах роздрібної торгівлі (магазинах) з 22-00 годин до 08-00 годин.

Метою прийняття такого рішення є дотримання тиші на території міста у вечірній і нічний час, дотримання закладами торгівлі правил акустично режиму та громадського порядку, а також впорядкування та обмеження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива в нічний час, зменшення їх споживання і попередження правопорушень, пов'язаних зі зловживанням алкоголю.

Даний проект регуляторного акту та відповідний аналіз регуляторного впливу були сьогодні розміщені на офіційному сайті Житомирської міської ради.

Як повідомляється, зауваження та пропозиції до цього проекту житомирянинам можна надсилати до 7 травня 2011 року за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 4 / 2, кімната 115 відділ торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання міської ради, torgovlia_zt@ukr.net , Телефони: 48-11-92, 48-12-24, 48-12-10.



ЖИТОМИРСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ
третя сесія сьомого скликання
від______ №_____
м. Житомир

Про деякі питання обмеження реалізації алкогольних напоїв
на території міста Житомира


Відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні”, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму”, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв”, "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, "Про рекламу”, постанов Кабінету Міністрів України від 30.07.96 №854 "Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями”, від 15.06.06 №833 "Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення”, Житомирська міська рада ВИРІШИЛА: 1. Заборонити реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста Житомира:
  • в малих архітектурних формах;
  • в стаціонарних об’єктах роздрібної торгівлі в період з 22.00 години до 08.00 години кожного дня, враховуючи вихідні дні та свята.
2. Заборонити рекламу пива на всіх засобах зовнішньої реклами в місті Житомирі, а саме: на спеціальних тимчасових та стаціонарних конструкціях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, елементах вуличного обладнання, над проїжджою частиною вулиць та доріг 3. Встановити, що чинність цього рішення поширюється на всіх суб'єктів підприємницької діяльності, розташованих на території міста, незалежно від форм власності, зареєстрованих в установленому порядку. 4. Управлінню освіти міської ради /Арендарчук В.В./, у місячний термін розробити в установленому порядку та подати на затвердження Житомирській міській раді Програму заходів щодо організації у шкільних та вищих навчальних закладах всіх рівнів акредитації, інформаційної роботи стосовно роз’яснень про шкідливий вплив споживання алкогольних напоїв на організм людини, а також переваг здорового способу життя. 5. Управлінню по зв’язках з громадськістю міської ради /Білобровець О.М./ дане рішення опублікувати в засобах масової інформації та на офіційному сайті міської ради. 6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на профільного заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Житомирської міської ради. Міський голова В.М. Дебой

Поділитись

Новини по темі: