26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі за оголошення на стовпах масово штрафують бізнесменів на 1700 гривень

У Житомирі за оголошення на стовпах масово штрафують бізнесменів на 1700 гривень

  • 10 лютого, 2011 14:41
Переконання у тому, що жителі розвинених країн стали культурними самостійно і припинили смітити на вулицях, є хибним. Культурними їх зробили високі адміністративні штрафи за порушення благоустрою міста і строге виховання з дитинства. - повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю міськради.

На жаль, кинутий недопалок, обгортка від цукерки, рекламні оголошення на стовпах, розмальовані паркани давно стали буденною справою. Однак, ніхто не відміняв Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші в місті Житомирі, затверджених рішенням сесії міської ради від 29.12.2009 року, і тим більше - Закону України "Про благоустрій населених пунктів".

Міська влада Житомира напрацьовують стратегію боротьби з порушенням благоустрою міста. Зокрема, активізувалася інформаційно-просвітницька робота з адмінправопорушень та складання протоколів на порушників благоустрою.

Не є новиною те, що окремі фізичні особи і підприємці розміщують рекламу на стовпах, опорах електромереж, парканах, стінах будинків, "спотворюючи" цим Житомир. У центрі міста, біля великих магазинів, у місцях скупчення людей встановлені стенди для оголошень та афіш "Міськдовідка", діє безліч рекламних агентств, працюють безкоштовні газети оголошень, але реклама продовжує з'являтися скрізь у непризначених для цього місцях. Тому вихід один - жорсткий контроль і покарання.

На засідання адміністративної комісії, яке відбулося вчора 9 лютого, були запрошені житомиряни, які порушують адміністративне законодавство, - передає житомирський сайт благоустрою ZThata.

Комісійно розглянуті протоколи та накладено штрафи за такі порушення:
  • Розміщення банерів, виносних рекламних конструкцій без відповідних дозволів;
  • Самовільне переобладнання системи централізованого опалення на автономне;
  • Самовільне встановлення малих архітектурних споруд;
  • Розклеювання оголошень, афіш, плакатів, різного роду оголошень і реклами на стовпах, опорах електромереж, парканах;
  • Продаж алкогольних напоїв неповнолітнім особам;
  • Несвоєчасна реєстрація народжену дитину.
Найчастіше на засідання комісії запрошуються власники оголошень, розміщених на опорах електромереж, стовпах, деревах, парканах. "Самовільна" реклама коштує власникові від 340 до 1360 гривень (для громадян) і від 850 до 1700 грн. (Для підприємців).

У випадку, якщо порушник був повідомлений, але не з'явився на засідання адмінкомісії, то протокол буде розглянуто без його присутності. А у разі несплати порушником штрафу в 15-денний термін, копія постанови комісії направляється до відділу Державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції для примусового стягнення штрафу у подвійному розмірі.

Тому шановні порушники, любіть місто Житомир і людей в ньому! Ведіть свій бізнес і починайте працювати солідно, розміщуючи свою рекламу в інтернеті, газетах, на телебаченні чи радіо.
Поділитись

Новини по темі: