29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі не вистачає двірників. Влада запропонувала залучати до прибирання школярів

У Житомирі не вистачає двірників. Влада запропонувала залучати до прибирання школярів

  • 25 січня, 2011 14:48
Влада Житомира має намір залучати школярів і їх вчителів до постійного прибирання вулиць міста від сміття.

Про це заявив мер міста під час робочої наради з керівниками житлових і комунальних підприємств.

- Поки я не розмовляв з вчителями та керівниками шкіл, як це методично правильно зробити, але є така ідея, щоб організувати не єдину весняну толоку, а на уроках, наприклад, праці, долучити школу до прибирання вулиць міста, - сказав Володимир Дебой.

Мер Житомира вважає, що, незважаючи на ймовірні заперечення деяких з батьків, таке нововведення буде виховувати у школярів культуру чистоти.

- Вісім з десяти дітей більше не захочуть кинути сміття. Така природа людини - коли ти сам це зробив, то собі не хочеться смітити.

На думку Володимира Дебо, долучення до прибирання міста шкіл, а також вищих і спеціальних навчальних закладів, повинно стати планомірним, системним і постійним явищем.

- На жаль, в останні роки ми виховали у людей споживчу філософію: хтось повинен мені щось зробити, але тільки не я. Неможливо, щоб усе зробив один комунальник або одна прибиральниця, - переконаний міський голова.

У свою чергу, заступник мера Житомира Микола Боровець, повідомив що в місті планується «створити армію з близько 100 громадських інспекторів з благоустрою і закласти механізм їх певного стимулювання».
Поділитись

Новини по темі: