16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Начальник Житомирського МНС закликає громадян бути обережними на Водохреща

Начальник Житомирського МНС закликає громадян бути обережними на Водохреща

  • 11 січня, 2011 16:02
Начальник Головного управління МНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук звернувся до жителів Житомира з проханням бути уважними та вкрай обережними перебуваючи під час Хрещення на льоду.

Нагадаємо, 19 січня багато житомиряни традиційно відзначають Хрещення, яке пов'язане з пірнанням у річки, озера та інші водойми. Люди не тільки набирають воду в ємності, а й купаються в ополонці і масово відпочивають біля водойм.

"У цих обставинах свято Хрещення перетворюється на копітку працю для рятувальників. Адже, як свідчить статистика, люди гинуть на водоймах області не тільки в купальний сезон. Тільки за 3 зимових місяці 2008 року на водних просторах Житомирщини загинуло 10 осіб, з них 2 дітей", - написав начальник у зверненні, яке опублікував Центр пропаганди ГУ МНС в Житомирській області.

"Головну загрозу під час Водохреща становить те, що на льоду збирається велика кількість людей, а лід не набрав достатньої міцності у зв'язку з перепадами температури і очікуваним потеплінням. Тому звертаюся до всіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними перебуваючи на водоймах і поблизу них", - йдеться у зверненні.

Як відомо, у жодному разі не варто виходити на тонкий лід. Перш ніж ступити на нього, необхідно переконатися, що лід міцний. Але категорично забороняється робити це ударами ніг! Місця, де лід неміцний, видно здалеку: ці ділянки темніше. Зазвичай тонким лід буває біля берегів, кущів, у гирлах стічних вод та місць, де б'ють джерела. Міцність льоду тут ослаблена течією. Під час руху по замерзлій річці стоїть обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Якщо ви опинилися на льоду, який недостатньо міцний, припиніть рух і повертайтеся своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду.

"Окремо звертаюся до батьків: не відпускайте своїх дітей грати на замерзлих водоймах!" - Звернувся Нікітчук до житомирських батьків.
Поділитись

Новини по темі: