20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині шахраї обманюють людей похилого віку новорічними акціями. ВІДЕО

На Житомирщині шахраї обманюють людей похилого віку новорічними акціями. ВІДЕО

  • 19 грудня, 2010 19:41
У Житомирській області перед святами активізувалися шахраї. Махінатори беруть у роботу переважно пенсіонерів. Схеми обману вишукані, але всі будуються на довірливості людей похилого віку.

- Новорічна акція - легковичок за три тисячі гривень. Божевільні знижки діють тільки для пенсіонерів, - таку радісну новину 80-річній пенсіонерці повідомила приємної зовнішності жінка, яка представилася працівником соціальної служби.

Після традиційного питання «як здоров'я» соцпрацівниця запропонувала бабусі купити авто за три тисячі гривень. Запевнила, акція короткострокова, діє тільки до Нового року.

Бабуся роздумувала не довго. Каже, про авто для сина мріяла давно. У схованці була лише тисяча гривень. Соцпрацівниця погодилася й на таку суму - бабусі видала квитанцію, перший внесок сплачено.

До іншої пенсіонерці навідалися двоє псевдосоцпрацівників, і теж з хорошою новиною - бабусі призначена доплата до пенсії.

Поки писали заяву на доплату - соцпрацівники розповіли бабусі про фальшиві гроші. Ніби пенсіонерам підсовують фальшивки, замість справжніх грошей, коли видають пенсію. Запропонували перевірити купюри, які і зберігає.

Всі заощадження пенсіонерки зникли разом з псевдопрацівниками соціальної служби.

У міліції кажуть, на слід шахраїв вже напали. Це гастролери з сусідньої області. Вирахували за номерами автомобіля, який запам'ятали свідки.

Правоохоронці кажуть, шахраї особливо активні якраз напередодні свят. Тому людям радять не втрачати пильності: запитайте через двері, подивіться у вікно, розпитайте, з якого приводу вони до вас прийшли і чого від вас хочуть.


Поділитись

Новини по темі: