19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Житомирі виявлено нарколабораторію.Фото

  • 26 березня, 2009 16:53
На Житомирщині працівники міліції викрили потужну нарколабораторію, затримали її організатора та вилучили наркотичних засобів на суму понад 850 тисяч гривень.

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомила Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Того дня, 23 березня, Андрій (ім’я змінено), житель с. Іванівки Житомирського району прямував на зустріч із «діловим партнером», до якої 39-річний чоловік підготувався заздалегідь: у машині, у надійній схованці, приховав 15 кг макової соломки, яка і була предметом купівлі-продажу і за яку Андрій сподівався отримати близько 36 тисяч гривень. Звичайно, гроші чималенькі, тому чоловік вирушив не сам, а разом з 44-річним односельчанином.

Розмірковуючи про можливий прибуток та не дуже переймаючись кримінальним присмаком справи, чоловіки не помітили, що за їх діями та маршрутом авто уважно спостерігають. Прибувши на місце зустрічі в одне з сіл Коростишівського району, стали очікувати покупця. На його появу сподівалися й оперативники, що вже майже півроку придивлялися до Андрія та його діяльності.

Незабаром покупець небезпечного товару з’явився. Середнього зросту, кремезний молодик по-діловому сів у машину й поцікавився, де товар. Відповідь отримати не встиг - за мить працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків та Коростишівського РВ УМВС України в Житомирській області затримали наркоділків.

Проте сховок з небезпечним товаром справді виявився оригінальним, тому оперативники знайшли його в машині не відразу. Однак закінчивши огляд салону та багажника авто, міліціонери не забули заглянути й під капот. Як виявилося, саме там, у спеціально відведеному місці, Андрій прилаштував велику господарську сумку повнісіньку макової соломи.

За декілька годин у цьому ж населеному пункті правоохоронці виявили й нарколабораторію, яку організував покупець наркосировини. З7-річний молодик проживає у м. Броварах Київської області, однак останнім часом зачастив на гостини, й не тільки, до родичів у віддалене село Коростишівського району Житомирщини. Саме тут у підсобному приміщенні домоволодіння він і переробляв наркосировину в особливо небезпечний наркотичний засіб - ацетильований опій.

Як розповів «Журналу Житомира» начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області Сергій Дзюбенко, обсяги виробництва підпільної нарколабораторії були досить значними. Так, на місці події було виявлено ще майже 140 кг макової соломи та 6 л готового опію.

Вилучили працівники міліції і знаряддя та обладнання, яке молодик прилаштував для виготовлення наркотиків, серед них два спеціальних преси для віджиму проміжного продукту та, як не дивно, дідівська ступа. Саме так, ступа, але, на жаль, не казкова, а цілком реальна, яка слугувала для подрібнення макової соломи.

Як пояснює організатор підпільного виробництва, працював він переважно вночі, аби під прикриттям темряви його діяльність залишалась непоміченою сторонніми. Сировину купував лише в Андрія, який, до речі, є представником ромської народності, партіями по 100-200 стаканів, які негайно перероблював та збував оптом у м. Києві.

Загалом за цінами чорного ринку вилучена партії наркотичних засобів (158 кг макової соломки та 6 л опію) оцінюється в суму понад 850 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч.3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів… та інші незаконні дії з таким обладнанням вчинені з метою виготовлення особливо небезпечних наркотичних засобів) Кримінального кодексу України, якими передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Тож, сподіваємость, наркодіяльність усіх учасників кримінального тріо буде й належно оцінена судом.



http://img.zhzh.info/_ph/1/2/314245978.jpg



http://img.zhzh.info/_ph/1/2/187176872.jpg



http://img.zhzh.info/_ph/1/2/847850063.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/687041125.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/901790586.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/567151440.jpg
Поділитись

Новини по темі: