26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • В Житомирі відбулася театралізована вистава «Смертельний укол»

В Житомирі відбулася театралізована вистава «Смертельний укол»

  • 2 жовтня, 2008 17:54
1 жовтня 2008 об 11.00 в м. Житомирі на майдані Корольова (біля пам’ятника С. П. Корольову) в рамках другої регіональної хвилі протесаної кампанії «Театр політичної драми» відбулася театралізована вистава «Смертельний укол», проведена активістами Житомирського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс».

Мета акції полягала в том, щоб показати до яких наслідків призводить корупція у навчальних та медичних закладах, як впливає на усе суспільство та особистість зокрема. Явище корупції заполонило усі ланки суспільного життя. Закцентувати увагу на тому, що без хабарів неможливо отримати гідні знання, диплом, влаштуватися на роботу.

Перехожі та представники ЗМІ мали змогу на конкретному прикладі переконатися в згубному впливі на життя людини такої соціальної хвороби, як корупція.

Учасниками акції було показано декілька буденних сценок із реального життя. Головним персонажем був професор, який потрапив у лікарню до молодого лікаря, колишнього свого ж студента, та самовпевнений студент. У їх житті не останнє місце посідала корупція, і зараз вони пожинають її плоди.

Молодь закликає чинити опір корупційним злочинам, реалізовувати свої права та свободи у всіх суспільних сферах.

По завершенні акції представники Демократичного Альянсу роздавали листівки з антикорупційною агітацією та статистичною інформацією. Всі охочі: глядачі, перехожі та представники ЗМІ мали можливість поспілкуватись з акторами-аматорами та дізнатися про мету і цілі, які мотивували їх на такий відважний крок: публічно, в центрі міста висловити свій протест проти «корупційної епідемії».
«Смертельний укол» - це вже друга акція в рамках протестної кампанії «Театр політичної драми» Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс». Протягом вересня жителі 10 регіонів України на площах своїх міст зможуть побачити вистави «Театру політичної драми», присвячені боротьбі з явищем корупції у нашій державі та суспільстві.

Перша акція в рамках цього проекту була проведена Житомирським обласним осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс» 12 серпня 2008 і мала назву «Сон громадськості». Вулична вистава присвячувалася потребі пробудження громадської свідомості простого народу, розумінню важливості захисту своїх прав та свобод, права на гідне життя у своїй країні.
Поділитись

Новини по темі: