25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • На Житомирщині проходить міжнародний турнір з боксу

На Житомирщині проходить міжнародний турнір з боксу

  • 12 вересня, 2008 9:57
У місті Бердичеві Житомирської області проходить X міжнародний молодіжний турнір з боксу на призи чемпіона XXVI Олімпійських ігор Володимира Кличка.

Як зазначив начальник відділу фізкультури та спорту Бердичівської міської ради Сергій Ковальчук, вдесяте турнір проходить як міжнародний, але ранг турніру класу А він має вдруге. Відтак змагання відбуваються за європейськими правилами з обов'язковою присутністю представника Європейської асоціації боксу. Цьогоріч це представник Сербії.

У поєдинках беруть участь найсильніші спортсмени 1990-1991 років народження - боксери команд Ізраїлю, Данії, Молдови, Білорусі, Вірменії, Узбекистану, Придністров'я, два склади збірної команди України та окремі боксери з різних куточків нашої держави. "Змагання у Бердичеві мають відбірковий характер, тобто через рік проходить відбір найкращих спортсменів до чемпіонату світу або до чемпіонату Європи. Цьогоріч відбираються кращі боксери на чемпіонат світу. Це останній офіційний старт, де фактично формується склад збірної команди України, тому на турнірі представлено два склади нашої збірної команди", - зауважив Сергій Ковальчук. До речі, кращим боксером Олімпійських ігор став Василь Ломаченко, який торік брав участь у бердичівському турнірі.

Фінальні бої X міжнародного турніру з боксу серед молоді відбудуться в бердичівському міському Палаці культури в суботу, 13 вересня.

Наталія Міжигурська - УКРІНФОРМ
Поділитись

Новини по темі: