27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Аналітики рекомендують купувати акції Житомиробленерго

  • 29 липня, 2008 10:38

Як відомо підприємство "Житомиробленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Житомирської області.

При підбитті підсумків за минулий рік його чистий прибуток склав  лише 220 тисяч гривень, що в 92,6 раз менше показника 2006 року (20,56 млн. грн). Тому загальні збори акціонерів в травні ухвалили рішення не виплачувати дивіденди за 2007 рік і направити весь чистий прибуток до резервного фонду, пише газета"
У планах правління підприємства передбачені цього року  капітальні вкладення в свій розвиток у розмірі $8,7 млн. Дві третини цієї суми буде інвестовано в розвиток мереж компанії. Другою по значущості статтею (15%) є заходи, направлені на зниження наднормативних втрат.
 
У рейтингу пайових цінних паперів ПФТС за 2007 рік акції "Житомиробленерго" зайняли 20 позицію в котирувальному листі другого рівня, повідомляє сайт Fundmarket.com.ua. В кінці березня цей торговий майданчик виключив з лістингу цінні папери ряду емітентів у зв'язку з їх невідповідністю вимогам перебування в котирувальному списку другого рівня, у тому числі і акції "Житомиробленерго".
 
За оцінкою аналітика "Родовід Банку" Владислава Куценко, цільова ціна акцій ОАО "Житомиробенерго" складає 9 гривень. Експерт рекомендує "тримати" акцію у зв'язку з відсутністю фінансових показників діяльності підприємства за другий квартал 2008 року і наближенням поточної ціни акції до справедливої.
 
- Акція "Житомирообленерго" - одна з  найдешевших серед вітчизняних обленерго. Її справедлива вартість складає 3,23 долара. Ми рекомендуємо її купувати -, затверджує аналітик інвестиційної компанії  "Трійка Діалог Україна" Ірина Цегельник.
 
При цьому біржовими фахівцями даються хороші прогнози щодо потенціалу підприємства.

ДОВІДКА: У 1897 році була введена в дію перша в Житомирі невелика стаціонарна електростанція. У 1965 році створено "Підприємство Житомирських електромереж", в яке через п'ять років влилися Бердичівська, Коростенськая і Новгород-Волинськая електричні мережі. У 1996 році створена Державна акціонерна енергопоставляюча компанія "Житомиробленерго". До неї увійшли 26 районних електромереж і три обласні підприємства. Весною 2001 року компанія VSE (Словаччина) придбала на конкурсі 75,55% акцій "Житомиробленерго". Вона виграла конкурс, запропонувавши за контрольний пакет підприємства 190 млн. грн.
Поділитись

Новини по темі: