19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Подробиці святкування Студентської республіки в Житомирі

  • 19 червня, 2008 13:28
  • 1
Ювілейна Студентська республіка триватиме лише один день -  в суботу.
 
Студентська республіка 21 червня святкуватиме свою 10 річницю. Завершуються останні приготування і остаточно дописується сценарій. Ми поцікавилися в співорганізаторів свята Валерія Прокопчука та Дмитра Ковтуна, що особливого вони запланували на ювілей.

На жаль, все виявилось не таким вже й безхмарним. Цьогоріч студреспубліка триватиме лише один день.

Зазвичай Студентська республіка проводилась в суботу-неділю. Чому цьогорічна програма розрахована лише на суботу?
Офіційно республіка триватиме один день – в суботу, але насправді – два дні. В п’ятницю мають пройти відбіркові змагання з футболу і волейболу, сіті-квест, гра «мафія». А в суботу – вже безпосередньо спорудження наметового містечка і всі офіційні заходи.

Чому так скоротили програму?
Сама молодь і учасники минулорічної республіки зробили собі таке. В тому стані, в якому вони були минулоріч – просто жах. Ми і протоколи складали і спілкувалися з учасниками щодо невживання спиртних напоїв, але мало хто слухав. Тому оргкомітет вирішив, що немає сенсу настільки все затягувати. Бо коли в містечко десь годин в 16.00 приходить керівництво області, а в наметах якщо і є хтось, то вже в такому стані… Про що можна говорити? На жаль, алкоголізм стає дедалі молодшим...

Але ж має бути вплив на таких студентів?
Звісно, можна написати протокол, повідомити ВУЗ. Але ми прекрасно розуміємо, що якщо таке зробити, то вже з понеділка такий студент студентом вже не буде… Навіщо нам таке брати на себе? Але ми намагаємось пропагувати здоровий образ життя. За 9 років в нас нір азу не було жодного алкогольного спонсору.

Які ще особливості цьогорічної республіки?
Ми відмовились від централізованого харчування. Це просто нереально зробити на належному рівні в умовах нашого гідропарку. А покладатись на «авось» ніхто не хоче. Хоча питною водою табір забезпечать.

А таке делікатне питання, як туалети в гідропарку, якось буде вирішуватись? Все таки 350 чоловік тільки учасників, а будуть ще гості…
На виконкомі це питання піднімалось. В гідропарку є один громадський туалет, він не працює. Але нам пообіцяли що до п’ятниці його відремонтують. До речі, це ще одна причина, чому скоротили програму до одного дня. Фактично, гідропарк не розрахований на більш-менш тривале знаходження великої кількості людей.

Тож що цікавого відбудеться в рамках 10 Студентської республіки?
В п’ятницю з 12 годин проходитимуть відбіркові ігри з пляжного футболу і волейболу. А ввечері – невеличкий сіті-квест і гра «Мафія»
В суботу з 8.00 до 9.00 буде облаштоване наметове містечко.
Далі десь до 12.00 – фінали з футболу і волейболу. Також проходитимуть вибори. В 13.00 почнеться підрахунок голосів. Тоді ж колона байкарів стартує з гідропарку і проїде вулицями міста.
З 14.00 планується офіційне відкриття. Шикуємо всі команди. Якраз мають повернутися байкери.
З 14.00 до 16.00 планується байк-шоу.
З 15.00 – веселі старти, десь 2-3 години.
А вже з 16-17.00 буде керівництво області і міста, проведем парад наметових містечок. Паралельно цьому проходитиме Місс, Містер.
Планується круглий стіл з керівництвом міста і області і по його завершенні проведем нагородження переможців змагань з футболу, волейболу, веселим стартам, за кращий намет. Буде офіційно оголошено результати виборів мера. А далі концертна програма – кожна команда презентуватиме свою візитку.
І десь до 21.30 –  Потапа і Насті Каменських.

А скільки триватиме їх виступ?
Планується, що годину.

Буде продовжено рух тролейбусів з гідропарку?
Звісно, є рішення міськвиконкому про продовження руху транспорту.

Сергій Роздум, ПроЖитомирЪ




Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Олена
21 червня, 2008 11:04:42

Звичайно це круто! що приїдуть до нас такі поважні гості! Від імені всієї молоді, ми обіцяємо, що будемо вести себе добре! :)