19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Працівники міліції підроблювали протоколи для поліпшення показників роботи

Працівники міліції підроблювали протоколи для поліпшення показників роботи

  • 17 червня, 2008 17:58

Прокуратура міста Бердичева (Житомирська обл.) провела перевірку того, наскільки законно працівники міськрайвідділу міліції притягають до адміністративної відповідальності жителів міста і району. В результаті перевірки було виявлено масу цікавих фактів.

Виявляється, деякі «доблесні» міліціонери не стали дуже перенавантажувати себе зайвою працею і поліпшили показники своєї роботи шляхом липових протоколів. Вірніше сказати, протоколи формально виявилися цілком законними, ось тільки події, в результаті яких були складені вищезазначені документи, виявилися не більше ніж плодом бурхливої уяви деяких міліціонерів.
 
Образливо те, що в результаті такої винахідливості окремих співробітників міліції, постраждали ні в чому не повинні законопокірні громадяни, яким приписували неадекватну хуліганську поведінку, порушення громадського порядку та інші адміністративні порушення.
 
Для самих «порушників» складені протоколи ставали сюрпризами в той момент, коли їх запрошували в прокуратуру для пояснень.
Фінал цієї історії досить засмучуваний, але закономірний, зважаючи на наше не ідеальне законодавство і несвідомість уявних порушників, які з невідомих причин стали відхрещуватися від даних раніше свідчень. Таким чином довести яку-небудь провину «доблесних» співробітників міліції не є можливо.
 
Тепер тим законопокірним громадянам, на яких писали протоколи і які виявилися не настільки законопокірними, щоб не відмовитися від своїх свідчень, залишається сподіватися, що наступного разу ніхто не напише на них новий липовий протокол, але вже цього разу не за уявне хуліганство, а за який-небудь вагоміший і серйозніший огріх, пише Світлана Лоза "Діловий Бердичів".
Поділитись

Новини по темі: