13 квітня, 2025
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Вечеря за 20 гривень: житомирянки довели, що смачно — не значить дорого

Вечеря за 20 гривень: житомирянки довели, що смачно — не значить дорого

  • Фото: ілюстративне та скриншоти
  • 8 квітня, 2025 19:26

Дві житомирянки та фудблогерки, Віра та Інна, вирішили довести, що навіть з мінімальним бюджетом можна приготувати смачну та ситну вечерю. Їхній експеримент, який вони провели нещодавно, став справжнім викликом, адже на все про все у кожної з них було лише по 20 гривень.

З чого складалося меню?

 

Дівчата спланували свій похід до магазину, обираючи продукти, з яких кожна приготувала свій варіант вечері. 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений ІННА ЛАГОМІН • ФУДБЛОГЕР • ЖИТОМИР (@inna_la.food)

Їхній вибір зупинився на:

  • свинячий фарш вартістю 149,90 за кілограм — його придбали 138 грамів за 20 грн 69 копійок;
  • чотири картоплини вартістю 36,99 за кілограм — її вийшло 198 грамів, за які заплатили 7 грн 32 копійок;  
  • дві морквини — кілограм би обійшовся в 49,99, та заважили вона на 73 грами і обійшлись їм у 3 грн 24 копійки; 
  • листочок гостроголової капусти вартістю 79,49, який важив 46 грамів і обійшовся в 3 гривні 66 копійок;
  • дві цибулини вартістю 12,69 за кілограм, які заважили на 116 грамів і вартували 1 гривню 47 копійок. 
  • також заплатили 2 гривні 40 копійок за пакет. 

Цей набір продуктів обійшовся їм у 38 гривень 78 копійок. Учасниці розділили його між собою і кожна приготувала свій варіант вечері. 

Що готували?

 

З однієї картоплини Віра приготувала запечені човники з картоплі. До фаршу додала капусту та залишки картоплини, які натерла, а також чистину цибулі та сіль, яку мала вдома. Половиною фаршу начинила човники, а іншу відклала для ще однієї страви.

З цього фаршу, другої картоплини, а також залишків цибулі, які вона нарізала кільцями, і моркви, яку натерла, Віра приготувала запіканку.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Віра Гринишина (@vira_grynyshyna)

Інна ж зварила дві картоплини та зробила з них пюре. З цибулі та моркви, нарізаних дрібним кубиком, приготувала засмажку. До засмажки додала фарш та обсмажила. Дівчина додала до засмажки з фаршем власні сіль та перець. З усіх цих інгредієнтів інна зібрала пастуший пиріг, виклавши їх шарами, та запекла. 

Капусту пошинкувала ножем для салату, до нього додала власні сіль та олію, які не купувала для цього набору. 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений ІННА ЛАГОМІН • ФУДБЛОГЕР • ЖИТОМИР (@inna_la.food)

Реакція в соцмережах

 

Відео з варіантам вечері кожна з них опублікувала в соціальних мережах, де вони отримали безліч відгуків. Вони переважно були позитивні, втім зустрічалися і менш схвальні коментарі. 

 

 

Утім, експеримент дівчат однозначно можна назвати вдалим.

Поділитись

Новини по темі: