Прилавки житомирського ринку заповнили ранні овочі. Здебільшого їх привозять з-за кордону, проте, є і вирощені в Україні.
Про асортимент і ціни дізнався Журнал Житомира, відвідавши Житній ринок.
Одним з найулюбленіших весняних овочів для багатьох є редиска. Вона вабить око своїм яскравим рожевим кольором. Ціна на редиску варіюється від 79 до 100 гривень за кілограм. За словами продавців, здебільшого її привозять з Одеси.
Фото: Журнал Житомира
Придбати можна також баклажани та кабачки. «Синенькі» коштуватимуть близько 140 гривень за кілограм. Везуть їх з Туреччини та Одеси. Кілограм кабачків коштує 110-120 гривень. До Житомира вони прибувають із теплиць Одеси.
Фото: Журнал Житомира
Також до нашого міста з Одеси прибувають огірки та помідори, проте є і місцеві овочі, вирощені у Житомирській та Київській областях.
«Огірки та помідори виросли у селі Станишівка», — зазначає продавчиня.
Ціна на помідори варіюється від 95 до 140 гривень за кілограм. За кілограм огірків правлять 99-140 гривень.
Перці на Житньому ринку переважно закордонні. Продавці кажуть, що товар із Туреччини та Іспанії. Дехто зазначає, що перці прибувають із Зкарпаття чи Умані. Ціна на перець коливається від 160 до 190 гривень за кілограм.
Фото: Журнал Житомира
Ще одним популярним продуктом є капуста. На житомирському ринку представлені різні види капусти: білокачанна, цвітна, пекінська, броколі тощо. Білокачанну капусту привозять з Одеси. Більш вишукані види, як пекінська чи броколі, прибувають з-за кордону (Австрія та Іспанія).
Кілограм білокачанної капусти коштуватиме близько 20 гривень, пекінської — 35-38, цвітна — 150, броколі — 160. Салат айсберг коштує близько 80 гривень за штуку, а свіжа капуста обійдеться у 79-85 гривень за кілограм.
Бабусі продають домашню капусту по 15 гривень за кілограм.
Фото: Журнал Житомира
Вже зʼявляється на прилавках молода картопля. Її вартість становить близько 55 гривень за кілограм.
Кілограм ріпчастої цибулі коштує близько 20 гривень. Аналогічну вартість має морква.
Зелена цибулька коштує 10 гривень за 100 грам, черемша — 18 гривень за пучок. У бабусі придбати домашню черемшу можна за 10 гривень. Домашня зелена цибуля також обійдеться 10 гривень за пучок.
Ціна на домашній пастернак варіюється від 10 до 100 гривень, в залежності від розміру.
Фото: Журнал Житомира