Укріпити імунітет, щоб той вдало протистояв осіннім вірусам, можна за допомогою сезонних вітамінів. Корисні овочі, фрукти та ягоди вигідніше за все купувати на місцевому ринку.
Журнал Житомира ознайомився з асортиментом та ціновою політикою Житнього ринку.
Одразу на вході покупців зустрічає усміхнена бабуся з корисними ягодами, горіхами та часником.
Фото: Журнал Житомира
Стаканчик обліпихи коштує 25 гривень, півлітрова баночка журавлини — 60 гривень, а брусниці — 120 гривень.
Півлітрова баночка очищених волоських горіхів «метеликами» коштує 120 гривень. Часник — 20 гривень за пучок.
Прикрашає прилавки місцевого базару яскрава хурма. Ціна на хурму варіюється від 65 до 95 гривень за кілограм. Трішки більше доведеться заплатити за шарон — від 149 до 250 гривень за кілограм.
Приваблює погляд гранат. Коштує він від 110 до 150 грн/кг.
Фото: Журнал Житомира
Капуста — також популярний сезонний вітамін. Білокачанна капуста коштує 20-25 грн/кг. Цвітна капуста — 35 грн/кг. Пекінська — 35 грн/кг.
Фото: Журнал Житомира
Перець зелений можна придбати за 45 гривень, червоний чи жовтий буде коштувати близько 140 гривень за кілограм.
Цибуля коштує 19-20 грн/кг. Морква — 16-20 грн/кг.
Фото: Журнал Житомира
Сливи коштують 45-59 грн/кг.
На прилавках базару можна побачити чимало різноманітного винограду. Ціна його становить 54-90 грн/кг.
Фото: Журнал Житомира
Яблука коштують від 18 до 29 гривень за кілограм. Груші можна купити за 25-50 грн/кг.
Фото: Журнал Житомира
Також на полицях кіосків вже розкладені мандарини та апельсини. Мандарини коштують від 85 до 185 гривень за кілограм. Апельсини — 69-150 гривень за кілограм.
За кілограм лимонів доведеться заплатити від 69 до 120 гривень за кілограм.
Фото: Журнал Житомира
Ціна на гарбузу становить 20 грн/кг, ідентична ціна за кілограм буряка. Пастернак коштує 10 грн/кг.
Маленький гарбузик можна придбати за 30-50 грн.
Ціна на редьку складає 49-65 грн/кг.
Фото: Журнал Житомира