29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • СБУ провела навчання на житомирському водоканалі: знешкодили «диверсантів». ФОТО

СБУ провела навчання на житомирському водоканалі: знешкодили «диверсантів». ФОТО

  • 16 лютого, 2022 16:33
Служба безпеки України в рамках контрдиверсійних навчань знешкодила умовних "диверсантів" на КП "Житомирводоканал". Про це повідомив пресцентр СБ України в Житомирській області.

За легендою навчань, "диверсійна група" прибула до Житомира для вчинення масштабної надзвичайної ситуації, що мала залишити без води населення обласного центру. У якості своєї цілі вони обрали насосну станцію.
 

"Умовні диверсанти намагалися здійснити серію "підривів", вони розмістили декілька саморобних вибухових пристроїв на потенційно уразливих ділянках станції. Учасники тренувань оперативно виявили і здійснили успішне розмінування закладеної "вибухівки". У ході проведення комплексу спільних пошукових заходів "диверсантів" упродовж лічених годин було виявлено та затримано", - повідомила спецслужба.


До навчань залучалися підрозділи обласних Управлінь СБУ та Національної поліції, Національної гвардії, Міністерства з надзвичайних ситуацій, працівники комунального підприємства, представники органів влади і самоврядування.

"Такі тренування дають змогу перевірити злагодженість дій при виникненні аналогічної ситуації. Заходи відбувалися в умовах, максимально наближених до реальних", - наголосили в СБУ.

Як повідомляв "Журнал Житомира", з 15 лютого у Житомирі та області Служба безпеки України проводить багатоетапні контрдиверсійні навчання.





















Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: