25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі провели навчальну евакуацію дітей з садочку. ФОТО

У Житомирі провели навчальну евакуацію дітей з садочку. ФОТО

  • 28 січня, 2022 9:24
У Житомирі в дитсадку №65 провели планові навчання на випадок надзвичайної ситуації. Дітей вчили евакуйовуватися із будівлі. 

Аби дітки не панікували, евакуація проводилась в ігровій формі, інформує міська рада.
 

"Система звукового оповіщення у закладі побудована таким чином: два працівники, рухаючись першим та другим поверхами, перебігають із групи в групу та тихо (аби не налякати дітей) сповіщають про необхідність швидкого виведення вихованців. До евакуації дітей залучається весь персонал закладу. Після отримання сигналу вихователі, помічники вихователів та інші працівники у найкоротший час одягають дітей та виводять безпечними евакуаційними виходами. Всього їх у садочку сім: три – на першому поверсі та по одному – у чотирьох групах. Шляхи евакуації з приміщень не перехрещуються. Вихованці організовано пересуваються до евакуаційних виходів у супроводі педагогів. Попереду – вихователь, позаду – помічник. Далі – до спеціально визначеного місця, на майданчик центрального входу. Тут шикуються  по групах", – розповіли в ЖМР про алгоритм дій.


За 7-10 хвилин евакуювалися всі присутні в закладі – 87 вихованців та 48 працівників. Під час евакуації діти думають, що це гра.

"Обирається форма ігрової діяльності, аби дітки не панікували. Головне – злагодженість та без паніки", – розповіла Вихователька Наталія Іваницька.

Потім в залежності від ситуації діти йдуть гратися на майданчиках. Якщо ж не можна перебувати на території закладу, їх перевозять у визначене безпечне місце.

На випадок окремих надзвичайних ситуацій – належним чином в садочку облаштовано і приміщення для тимчасового укриття. Керівниця закладу Валентина Савчук показала підвальне приміщення, площею 2400 кв. м. Тут – все необхідне: іграшки, столи, стільчики, лавки, медикаменти, вологі серветки, питна вода, стаканчики, харчі, ліхтарики, позначка для розміщення кожної групи, облаштовано і санвузли.

































Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: