29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі почали навчати волонтерські загони, які реагуватимуть на надзвичайні ситуації

У Житомирі почали навчати волонтерські загони, які реагуватимуть на надзвичайні ситуації

  • 26 січня, 2022 18:17
У Житомирській міській раді розпочалися навчання волонтерських груп реагування на надзвичайні ситуації. Заняття триватимуть упродовж тижня. Навчанням планують охопити 500 осіб, інформує ЖМР.

Фахівці національної поліції розповідають представниками житомирських медичних та освітніх закладів про основні алгоритми дій, заходи безпеки та порядок дій до прибуття підрозділів поліції на об'єкти.
 

"Мета занять – максимальне  убезпечення населення та зменшення соціальної напруги. Вчитимемо механізмам виявлення підозрілих предметів та якими є подальші дії у разі їх виявлення", - говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Житомирській області Володимир Підкуйко.  




Основне завдання волонтерських груп - виявити підозрілий предмет та повідомити про це поліцію.

"Під час чергування волонтери спостерігають за об'єктом (школою, дитячим садочком). Якщо помічають підозрілі речі, людей, поведінку тощо, - повідомляють правоохоронців та зв'язуються із закріпленим за навчальним закладом дільничним, поліцейським офіцером громад, патрульним. Кожна школа та дитячий садочок мають необхідні контакти. У разі повідомлення про надзвичайну ситуацію - волонтерські групи допомагають евакуйовувати та виводити дітей на вулицю. З підозрілими предметами працюватимуть тільки фахівці", - наголошують в міській раді.

Фахівці наголошують: персонал також має бути проінструктований, як запобігти паніці та тисняви, зберігати спокій та діяти відповідно до  визначених алгоритмів. Ці алгоритми до керівників закладів доведені.

Порядок дій представників освітніх та медичних закладів майже ідентичні. Різниця лише у специфіці самого об'єкту, його розмірів, кількості персоналу та людей, що там перебувають.





Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: