18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Фекальний запах в повітрі: екологи повідомили про скид нечистот в річку Тетерів

Фекальний запах в повітрі: екологи повідомили про скид нечистот в річку Тетерів

  • 29 грудня, 2021 8:55
Внаслідок пориву каналізаційного колектору КП "Житомирводокана" відбувся скид неочищених стоків до річки Тетерів. Про це повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Зазначається, що скид відбувся 28 грудня близько 12:00 в районі провулка Івана Гонти.

"Внаслідок пориву каналізаційного колектору КП "Житомирводоканал" відбувся скид неочищених стічних вод, який потрапляв до річки Тетерів. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу негайно здійснено виїзд з метою фіксації даної події та відбору проб води для проведення лабораторних досліджень", - йдеться у повідомленні.



За словами екологів, в місці скиду спостерігалось характерне для стічних вод неприроднє забарвлення та відчувався в повітрі фекальний запах.

"Про подальший розвиток подій інформуватимемо додатково, а також здійснимо розрахунок розміру шкоду завданої навколишньому природному середовищу. Такі скиди КП "Житомирводоканал" відбуваються систематично, їх не зупиняють не мільйонні збитки, ні шкода, яка ними завдається довкіллю", - додали в екологічній інспекції Поліського округу.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Житомирводоканал" 11 листопада здійснило скид неочищених стоків до річки Кам'янка.
Поділитись

Новини по темі: