28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі встановлять пам'ятник Івану Сльоті: вже погодили ескіз. ФОТО

У Житомирі встановлять пам'ятник Івану Сльоті: вже погодили ескіз. ФОТО

  • 17 грудня, 2021 15:44
У Житомирі планують встановити пам'ятник почесному громадянину міста Івану Сльоті. Про це повідомили в Департаменті містобудування та земельних відносин міськради. 

Пам'ятник планується розмістити на розі вул. Шевченка та Сльоти. Вже погоджено проєкт ескізу.
 

"За участі представників Департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради відбулось засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, де було погоджено ескізний проєкт пам'ятника Івану Сльоті", - інформує департамент.



 

​​Іван Михайлович Сльота


Український хоровий диригент, народний артист УРСР (1979), художній керівник та головний диригент Поліського державного ансамблю пісні та танцю «Льонок», автор численних поетичних та музичних збірок. Професор Житомирського державного університету ім. І. Франка. Почесний громадянин міста Житомир (2006). Член Національної спілки письменників України та Всеукраїнської національної музичної спілки.

Помер 28 липня 2014 року в Житомирі. 19 лютого 2016 року вул. Бородія у Житомирі перейменовано на честь Івана Сльоти. Президент України Петро Порошенко своїм Указом від 28 червня 2017 року нагородив Івана Сльоту (посмертно) орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.
Поділитись

Новини по темі: