24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир вшанував пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. ФОТО

Житомир вшанував пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. ФОТО

  • 14 грудня, 2021 17:33
14 грудня у Житомирі вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, поклавши квіти до пам'ятних знаків.

Традиційно, заходи розпочались з покладання квітів до меморіальної дошки Г.О. Готовчиця та до меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля. 

Продовжились заходи мітингом біля пам’ятного знаку «Чорна біль», потім покладанням квітів до пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ».

Участь у заході взяли громадські організації, духовенство, громадськість, влада Житомира та області.
 

Довідка


14 грудня в Україні визначено Днем вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття. Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

На території Житомирщини станом на 1 січня 2021 року проживає 233,8 тис. постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС або 19 % від загальної чисельності населення області, у тому числі: 50,4 тис. потерпілих дітей, 255 з яких мають інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС; 6,9 тис. учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.




























 

Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: