28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На вулицях Житомира нарахували 137 робочих водорозбірних колонок: 35 з них демонтують

На вулицях Житомира нарахували 137 робочих водорозбірних колонок: 35 з них демонтують

  • 26 листопада, 2021 15:35
Комунальне підприємство "Житомирводоканал" планує демонтувати в місті 35 із 137 водорозбірних колонок. Колонки демонтують через неконтрольовані витрати питної води та відсутність запчастин для ремонту та обслуговування гідрантів. 

Про це в коментарі suspilne.media розповів технічний директор підприємства Сергій Єрьомін.

"Від 200 до 300 тисяч ми витрачаємо постійно на ремонт колонок. Стараємося з тих колонок, які демонтовані, брати запчастини, щоб можна було відремонтувати зламані", – зазначив Сергій Єрьомін.

Гідранти, з яких витрачається найбільше води, наступного року демонтують. Натомість водоканал підведе воду до будинків людей, які сплачують за воду з колонок.
 

"Ми нараховуємо на одну колонку за нормою три кубометри води. Встановили лічильник, аби перевірити чи ця норма відповідає нашим нарахуванням, і за лічильником вийшло 140 кубів – це великі втрати. Третину колонок ми доведемо до споживачів, їх під’єднаємо до води і зменшимо втрати. Ми не зможемо повністю завести воду в будинок, підключити її до кранів, встановити санвузли і все інше – це люди повинні робити самі", – сказав Сергій Єрьомін.


10-12 питних гідрантів щомісяця ламаються. Якщо несправність не потребує заміни запчастин, то колонку лагодять протягом двох годин.
 

"У цих колонках найчастіше ламається ежектор, – каже працівник водоканалу Петро Пікуль. – Там всередині є сальники. І ці сальники, які від частого натискання розробляються – ламаються. Ручки від колонок ми спеціально знімаємо, бо діти їх вигинають та ламають. Ми їх знімаємо і віддаємо жителям, які платять за користування колонкою. Раз на рік ми проводимо профілактику, міняємо трубу, штангу та інжектор".


Житомирянин Роман Вишневський розповів, що до його будинку не підключено централізоване водопостачання. Підключитися до міського водогону його родина не може. Воду вони набирають із водорозбірної колонки біля дому. За її користування родина платить до 50 гривень за місяць.
 

"Води в хаті немає. Ми її сюди не заводимо, бо в нас стара хата. Стіни трухляві, якщо проведеш воду, почнеш довбати, то стіна може піти донизу. Колонка важлива не лише для мене, тут і сусіди є і з цього будинку і ті, які приходять з сусіднього провулку", – зазначив містянин.


Наразі із 147 колонок у Житомирі працює 137.
Поділитись

Новини по темі: