17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Лікарі Житомирської обласної дитячої лікарні почали проводити складні операції на кістках

Лікарі Житомирської обласної дитячої лікарні почали проводити складні операції на кістках

  • 25 листопада, 2021 12:27
У травматологічному відділенні Житомирської обласної дитячої лікарні почали проводити складні оперативні втручання на кістках. Про це повідомили на Facebook-сторінці лікарні.

"Травматологічне відділення запроваджує виконання оперативних втручань високої категорії складності з алопластики та аутопластики кісток. Дані методики відновлювальної хірургії застосовуються в разі заміщення дефектів тканин та органів різними синтетичними матеріалами (алопластика) та власними тканинами оперованого (аутопластика)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в лікарні вже провели перші такі два оперативні втручання. Житомирським лікарям допомагав кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, ортопед-травматолог відділення дитячої ортопедії ДУ "Інституту патології хребта та суглобів ім. проф, М.І. Ситенка НАМН України" (Харків) Анатолій Пашенко.

Обласна лікарня уклала договір про співпрацю з Інститутом патології хребта та суглобів, що дозволить лікарям підвищувати свій професійний рівень та переймати досвід науковців закладу.

Поділитись

Новини по темі: