29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Лікарі Житомирського центру ішемічної хвороби серця стажувалися у Бориса Тодурова. ФОТО

Лікарі Житомирського центру ішемічної хвороби серця стажувалися у Бориса Тодурова. ФОТО

  • 4 листопада, 2021 9:57
Для Житомирської міської лікарні №2 в 2020 році в лізинг придбали ангіографічну систему Canon. Вона необхідна для надання допомоги хворим на інфаркт міокарду, проведення планових втручань на судинах серця, а також лікування захворювань інших судин.

Як повідомили в міськраді, кардіологи міського центру ішемічної хвороби та некоронарогенних захворювань серця упродовж року проходили стажування в Інституті серця. 

Куратором житомирських медиків був директор інституту, заслужений лікар України, професор Борис Тодуров. 3 листопада він відвідав ангіографічне відділення у житомирській лікарні.
 

«Коли стається інфаркт є дві «золоті» години, що називаються «терапевтичним вікном», коли артерія закрилась  і міокард ще не загинув... Якщо  в цей час поставити стент та відкрити артерію – то міокард відновлюється повністю ніякого рубця і наслідків не буде. Ми беремо на себе підготовку кадрів, якщо буде якийсь випадок, ми можемо прислати наших завідувачів, спеціалістів анестезіологів для підтримки операції та робити це на вашій базі, якщо пацієнт у важкому стані. Також беремо на себе обов’язок забирати важких хворих поза чергою. Така співпраця буде корисною, у першу чергу, для наших пацієнтів», – розповів професор Борис Тодуров.


Нагадаємо, загальна вартість ангіографу становить 27,7 млн грн. Ще 1,8 млн грн витратили на реконструкцію приміщень.







Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: