20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Директор Житомирводоканалу анонсував підвищення тарифів з 1 січня 2022 року

Директор Житомирводоканалу анонсував підвищення тарифів з 1 січня 2022 року

  • 29 жовтня, 2021 13:30
З 1 січня 2022 року в Житомирі зростуть тарифи за водопостачання та водовідведення. Про це 29 жовтня під час онлайн-звіту розповів директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін.

Нікітін не сказав, на скільки зростуть тарифи, але зазначив, що цього не уникнути.
 

"Згідно до законодавства України, кожен рік ми маємо переглядати наш тариф. Це покликано тим, що в нашій країні системно збільшується заробітна плата, яка складає 35% нашого тарифу і цей сегмент ми обов’язково маємо переглядати. Окрім того, вже на жаль та ситуація з енергетичними ресурсами і зростанням цін на електричну енергію, яка відбувається зараз, не залишає нам можливості використовувати ті тарифи, які діяли протягом 2021 року. 

Ми маємо врахувати цей шалений стрибок електричної енергії, але це не є єдиною проблемою. Адже зростання вартості енергетичних ресурсів автоматично вплинуло на вартість товарів та послуг, які ми використовуємо для того, щоб забезпечити безперебійну роботу нашого підприємства. 5% наших витрат це реагенти, вартість яких також залежить від вартості електричної енергії та газу і ми очікуємо, що можливо на них теж буде зростати ціна. Вартість металу, трубопроводів, запірної арматури, спеціалізованої техніки - ми очікуємо, що також буде змінюватись через те, що змінюється вартість енергетичних ресурсів. 

Цей стрибок вплинув на економіку всієї країни і для того, щоб системно забезпечувати водопостачання нашого міста, ми не можемо проігнорувати цей неприємний і вкрай важкий для нашого населення фактор, але ми маємо діяти безперебійно. Тому, ми очікуємо, що зміни тарифу в 2022 році будуть і будуть вони застосовані з 01.01.2022 року", – сказав Андрій Нікітін.


Наразі житомиряни за 1 куб. м водопостачання платять 13,76 грн, за водовідведення – 15,68 грн.
 
Поділитись

Новини по темі: