20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир на порозі «червоної» зони: як працюватимуть ринки, ТРЦ, магазини та перукарні

Житомир на порозі «червоної» зони: як працюватимуть ринки, ТРЦ, магазини та перукарні

  • 19 жовтня, 2021 15:05
За всіма показниками Житомир рухається до «червоної» зони. Про це йшлося сьогодні, 19 жовтня, на розширеній міській комісії з ТЕБ і НС, де представники бізнесу та комунальних підприємств обговорили з керівництвом міста роботу в умовах «червоної» зони.
 

«У червоному рівні епіднебезпеки працюватимуть садочки, початкова ланка школи та за наявності 100% вакцинації педпрацівників, школи. Робота представників бізнесу залежатиме від них: всі мають бути вакцинованими. Нова хвиля ковіду, кажуть лікарі, набагато складніша, ніж минула. Кисню потребує більше людей, раптово наступає важка стадія перебігу хвороби. Для зручності ми готові їхати на місця і вакцинувати працівників. Життя людей – найдорожче. Маємо бути свідомими», – наголошує міський голова Сергій Сухомлин.


Як тільки у Житомирі розпочне діяти червоний рівень епідемічної небезпеки, буде посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.
 

Що зміниться


Непродовольчі та продовольчі ринки, торговельні центри, продовольчі та непродовольчі магазини, супермаркети, гіпермаркети, заклади сфери послуг (перукарні та салони краси) працюватимуть виключно при дотриманні наступних умов:
 
  • з розрахунку 1 людина на 10 кв. м, не більше 50% заповненості площі з дотриманням соціальної дистанції не менше 2-х метрів;
  • лише за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР- тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години (чинний на момент виходу на роботу), для 100% працівників;
  • допуск відвідувачів та перебування на ринку чи в закладі здійснювати лише у респіраторі або захисній масці;
  • керівники несуть відповідальність за дотриманням маскового режиму, кількості відвідувачів та вакцинації працівників.

Готелі та хостели працюватимуть виключно за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів, зроблених не пізніше ніж за 72 години (чинний на момент виходу на роботу), для 100% працівників закладу.

Роботу закладів громадського харчування в межах територіальної громади буде визначено з 06:00 до 23.00.

Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у всього персоналу та всіх відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, зелених COVID-сертифікатів.

В «червоній» зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів. 
Поділитись

Новини по темі: