29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Поблизу скверу Лятошинського створюють новий простір для маленьких житомирян. ФОТО

Поблизу скверу Лятошинського створюють новий простір для маленьких житомирян. ФОТО

  • 29 вересня, 2021 10:08
У Житомирі поблизу скверу Лятошинського почали створювати яскравий простір, який допоможе дітям вивчити правила дорожнього руху. 

Як інформує "Суспільне", маленькі велосипедисти, скейтери та пішоходи в ігровій формі освоюватимуть взаємодію на дорозі.
 

"Сподіваємося, що дітям сподобається, – каже координаторка проєкту Аліна Кундіч. – Вже зараз бачимо, що приходять батьки з дітьми, і їм кортить і хочеться кататися, але ми просимо ще трішки зачекати. Маємо надію, що цей простір будуть активно використовувати".




Подібні проєкти реалізовуються в Україні вперше. За словами Бориса Пахолюка, для створення дитячого простору у Житомирі запозичували досвід інших країн.
 

"Ми не плануємо вводити ніяких додаткових правил, – каже співорганізатор проєкту Борис Пахолюк. – Тут все буде дуже зрозуміло, тому що плануємо нанести таку розмітку дорожнього руху, яка буде зрозумілою без додаткових пояснень. Буде видно, яка частина малюнку відведена для їзди на велосипеді, яка може використовуватися самокатами, а по якій ходитимуть пішоходи".




Житомиряни схвально ставляться до створення дитячого простору.
 

"Можна тільки схвалювати це рішення, тому що дітям потрібно займатися на свіжому повітрі, а це можливість для них щось нове пізнавати, спілкуватися, гратися разом. Тому тільки підтримую, – зазначила Ольга Біркин.


Щоб перенести малюнок із ескізу на асфальт, закупили більше 100 літрів фарби. Гроші на фарбу виділили німецькі партнери.

З початку 2021 року це вже друга подібна акція у Житомирі. Завершити роботи планують до кінця тижня.

Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: