19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На одному з кладовищ Житомира почали проводити екскурсії. ВІДЕО

На одному з кладовищ Житомира почали проводити екскурсії. ВІДЕО

  • 16 вересня, 2021 15:40
Лютеранське кладовище, що знаходиться у Житомирі на вулиці Короленка – єдине збережене в країні. Територію кладовища впорядкували для проведення краєзнавчих екскурсій.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на краєзнавця Геннадія Махоріна.
 

"Наша мета – познайомити людей ще з одним важливим, унікальним об'єктом, який є в Житомирі. Це Лютеранське кладовище, єдине збережене в Україні. Хай воно і не велике, але воно має окремий статус, як історична пам'ятка і таким чином ми вже зобов’язані дбати про нього", – сказав Геннадій Махорін.


Житомирський спецкомбінат самостійно підготував Лютеранське кладовище до проведення на його території екскурсій.
 

Фото: Суспільне
 

"Ми викосили траву та підняли пам’ятники. Всі пам’ятники, які є тут, були повалені. Наше підприємство підняло 25 цих пам'ятників. Я вважаю, що на даний час, в межах того, що ми маємо, кладовище готове до проведення екскурсій", – говорить заступниця директора спецкомбінату Людмила Бондарчук.


Нагадаємо, лютеранське кладовище в 2020 році внесли до переліку об’єктів культурної спадщини. Там поховані відомі люди, такі як: бабуся Святослава Ріхтера - Єлизавета фон Рейнке, відомий в світі колекціонер і меценат барон Шодуар, талановитий лікар Генріх Натт.
 
Поділитись

Новини по темі: