28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Біля Богунського кар'єру забудовують прибережну зону: житомиряни обурені

Біля Богунського кар'єру забудовують прибережну зону: житомиряни обурені

  • 25 травня, 2021 14:17
На околиці Житомира біля Богунського кар’єру почали зводити будівельний паркан. Місцеві мешканці занепокоїлись, адже майбутня забудова перегороджуватиме прибережну зону та дорогу загального користування, яка веде у парк та до пам’ятника Голокосту. 

Ввечері 24 травня кілька десятків жителів зібралися на місці забудови, аби обговорити це питання, інформує Житомир інфо.
 

«В п'ятницю-суботу я дізналась, що почали зводити паркан. Я прийшла і зняла на відео. Мене обурює не те, що тут мають будуватися, а те, що дорогу, по якій люди в ліс та на кар’єр ходили, мають загородити, буде приватна власність, а людям, щоб потрапити в ліс, потрібно обходити тридев’ять земель. Так само у нас на кар’єрі зробили місток, щоб пожежні змогли заїжджати і набирати воду. Тепер пожежна машина там не заїде. Там на дорозі вже зробили дірки і буде там паркан», - розповідає місцева мешканка Анна.


«Лісівники наставили лавок, зробили паркову зону і як туди заїхати? Будемо дороги перекривать. Ось там на березі побудували ще, ми зверталися до депутатів і нічого. Власник загородив і сказав, що будемо ходити та купатися. А зараз, що він зробив? Загородився, позаводив собак і не підійти», - додає місцева мешканка Надія.

Власника території або його представників на зустрічі не було, однак жителям вдалося зв’язатися з ним телефоном. Власник земельної ділянки повідомив, що він за кордоном і запропонував жителям викликати поліцію, аби законність перевіряли правоохоронні органи. Зрештою, мешканці запропонували зустрітися з власником, коли він повернеться в Україну.

Фото: соцмережі

Одна частина ділянки знаходиться у власності міста, інша – в Оліївській територіальній громаді. Це повідомили депутати, які приїхали на зустріч з мешканцями.

«Є право власності на земельну ділянку 12 соток для ведення особистого селянського господарства. Із даних реєстру речових прав документація була розроблена у 2009 році. Також є дані, що у 2021 році в лютому дану ділянку було продано. Це всі дані, які є з публічного кадастру. Якщо придивитись на розташування земельної ділянки, вона знаходиться 12 метрів поруч із богунським кар’єром. Також ще є одна земельна ділянка 3 метри з водоймою і вони перегороджують проїжджу частину», - повідомив депутат Житомирської районної ради Олександр Міщенко.
 

«На даний час ці ділянки не перейшли у власність Оліївської сільської ради. Ці землі виділяла Житомирська районна рада, тобто ми, як Оліївська сільська рада, Кам’янська відношення до них ніякого не маємо. Для того, щоб тут щось будувати, господарю потрібно зробити детальний план, з яким він повинен звернутися до Оліївської сільської ради. Ми не в праві забороняти ставити паркан, у нього є акти», - сказав депутат Оліївської сільської територіальної громади Віктор Скоковський.


Жителі разом із депутатами вирішили звернутися до Держгеокадастру та правоохоронних органів, аби ті перевірили законність будівництва на цій ділянці.





Фото: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: