29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «60% легень були знищені»: житомирянка звинувачує лікарів міської лікарні в смерті сина

«60% легень були знищені»: житомирянка звинувачує лікарів міської лікарні в смерті сина

  • 25 травня, 2021 12:53
У Житомирській міській лікарні №2 днями помер 30-річний чоловік. Рідні покійного переконані: якби хворому своєчасно і правильно встановили діагноз та провели відповідне лікування, його можна було б врятувати. 

Тож рідні молодого чоловіка 24 травня написали заяву до поліції про ненадання належної медичної допомоги, передає видання Житомир інфо.

«Я прийшла до поліції на Лесі Українки: писатиму позовну заяву про ненадання належної медичної допомоги і залишення в небезпеці», – розповіла мати померлого пацієнта Тетяна.

Жінка також розповіла про останні дні життя свого сина, який помер 16 травня.
 

«Мій 30-річний син хворів на діабет 1-го типу. І в п’ятницю, 14 травня, у нього підвищився рівень ацетону в сечі, з’явилася сильна нудота, підвищилася температура тіла. Тому невістка, його дружина, викликала «швидку». Бригада приїхала, завезла сина на Богунію, але був ургентний день, тому його там не взяли, а повезли у першу міську лікарню. Відправили у ковідне відділення, взяли експрес-аналіз, там усе було чисто, тож відправили у звичайне приймальне відділення. Там провели огляд, сказали, що в нього інфекція сечовивідних шляхів, призначили антибіотики. На вимогу невістки поставити крапельницю, залишити його у відділенні вони відмовили, тож діти, син з дружиною, на таксі приїхали додому. У суботу, 15 травня, сину стало гірше, уже почався кашель, знову підвищилася температура, але у зв’язку з тим, що за рекомендацією сімейного лікаря він приймав содове пиття, рівень ацетону в сечі знизився, рівень цукру в крові також. Підвечір йому сало ще гірше, я порадила невістці викликати «швидку» з метою виключення запалення легень. «Швидка» приїхала, поміряли сатурацію – 94, послухали і сказали, що у легенях усе чисто. Вранці у неділю, 16 травня, син уже почав задихатися, температура не спадала, я порадила знову викликати «швидку». Однак невістці відмовили у направленні бригади. Я вже сама викликала і таки домоглася, щоб «швидка» приїхала. Але вже була критична ситуація. Сина забрали на Богунію, зробили рентгенівський знімок, припускали, що це тромбоемболія, потім зробили УЗД, яка виключила тромбоемболію. Вкінці-кінців, нашого синочка не стало. Припущення у лікаря були різні, аналізи важкі... У понеділок, 17 травня, ми дізнаємося істинний діагноз: «бактеріальна пневмонія». Права частина легень повністю згнила, а лівої – 10%. Тобто, 60% легень були знищені. Виходить, з п’ятниці ніхто не спромігся навіть запропонувати комп’ютерну томографію. Ми спочатку думали це не піднімати, але таких, як ми, може бути безліч», – розповіла жінка.


Заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова зазначила, що планується засідання клініко-експертної комісії, яка має дати оцінку якості надання медичної допомоги.

«На цьому тижні планується клініко-експертна комісія. Буде розглянуто, де пацієнт лікувався. Адже він лікувався не тільки в лікарні №2. Тож поки що це питання на розгляді у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації», – поінформувала Марія Місюрова.






Фото документів, використані у публікації, надані матір’ю померлого пацієнта
Поділитись

Новини по темі: