28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Величезний прапор, який встановлять на майдані Соборному, коштуватиме більше 2 млн грн

Величезний прапор, який встановлять на майдані Соборному, коштуватиме більше 2 млн грн

  • 17 травня, 2021 14:40
  • 2
На честь 30-ї річниці незалежності України на майдані Соборному в Житомирі реконструюють сквер та встановлять 50-метровий флагшток з 14-метровим стягом.

Як повідомляє Житомир інфо, сьогодні на сесії депутати проголосували за виділення на цей об’єкт 8,5 млн грн з міського бюджету. Ще 8 млн грн виділить Житомирська обласна рада.

Міський голова пояснив, скільки може коштувати прапор та конструкція, яка його тримає. Також він зазначив, що виготовити стяг планують в Житомирській області.
 

«На встановлення прапора піде до 4 млн грн, решта – це на благоустрій скверу. 14х8 метрів – розмір прапора, висота флагштоку трохи більша за 50 метрів. Сам прапор ми плануємо замовити в Житомирській області, Коростенський завод, який може виготовити сам прапор. Вартість такого замовлення – 2,6 млн грн. Ще будуть кошти на фундамент. Решта – це підсвітка, благоустрій цього скверу. Давно планували разом з фондом GIZ зробити, і ця реконструкція скверу навколо прапора буде в концепції розвитку міста. Це буде зручний громадський простір, і це буде чудово», – розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Щодо того, чи встигнуть встановити державний прапор та зробити благоустрій території до річниці Незалежності, то, за словами міського голови, на це може плинути багато факторів.

«Подивимося, все можливо. Це буде залежати від багатьох факторів. Завдяки сьогоднішньому рішенню, для того, щоб не втрачати час, коли в програмі вже є цей захід, ми можемо оголосити тендер. Тендер – це місяць, після цього ще буде підписання», – сказав Сергій Сухомлин.





Фото: міська рада
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Владимир Котик
17 травня, 2021 17:45:22

Я за конструктив та за реконструкції <br /> Єдине не можу зрозуміти, навіщо робити найбільший найвищий. Невже потрібні ці великі розміри. <br /> На фоні радянської будівлі обкому партії, з колонами, та величі так званий сталінський ампір. <br /> Цей велетенський прапор як продовжує імперську велич. Все в єдиній концепції буцімто. Але великий мінус в концепції сталінського борокко

Dmytro Delenhivskyi
15 червня, 2021 15:54:58

Не любимо Совок, але робимо так само як в них. Там теж все було найбільше і найбезглуздіше