28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир за гроші Світового банку може забезпечити каналізацією весь приватний сектор

Житомир за гроші Світового банку може забезпечити каналізацією весь приватний сектор

  • 13 травня, 2021 8:56
Міністерство регіонального розвитку України спільно зі Світовим банком запропонувало Житомиру приєднатися до третього проєкту розвитку міської інфраструктури. В рамках реалізації даного проєкту місто матиме можливість оновити водопровідну каналізацію за гроші Світового банку.

Про це в ефірі на каналі "Суспільне. Житомир" розповів директор комунального підприємства "Житомирводоканал" Андрій Нікітін.

За його словами, третій проєкт розвитку міської інфраструктури триватиме з 2023 до 2028 року.
 

"На позаминулому тижні від Міністерства регіонального розвитку і Світового банку нашому місту поступила пропозиція розпочати третій проєкт розвитку міської інфраструктури за кошти Світового банку, – каже Андрій Нікітін. – Нагадаю: зараз ми реалізовуємо другий проєкт розвитку міської інфраструктури, в рамках якого будуємо нові очисні споруди каналізації, очисні споруди води, мережі міста, головну каналізаційно-насосну станцію. Зараз у нас є можливість взяти участь в третьому проєкті, який попередньо розпочнеться у 2023 році. Ви перші, хто офіційно чує цю інформацію. Орієнтовно проєкт має закінчитися у 2028 році. Він передбачає оновлення водопровідної каналізаційної структури за кількома напрямками. В соціальному плані – покращення життя жителів Житомира, екологічному – покращення охорони навколишнього середовища і в напрямку енергозбереження. Якщо наші проєкти попадають в ці критерії, ми можемо взяти в ньому участь. Про обмеження грошове поки що нам ніхто не казав, але ми розуміємо, що якісь певні обмеження мають бути. Ми розраховуємо на те, що нам справді потрібно каналізувати приватний сектор – це важливо – і далі оновлювати наші міські трубопроводи великого діаметру, а також насосну станцію першого підйому".


За словами Андрія Нікітіна, для того, щоб каналізувати найменш каналізовані райони міста і підключити їх до центральної мережі каналізації, Житомиру тільки на реалізацію підключення потрібні 14 мільйонів доларів. Разом із супроводжувальними роботами – такими, як консалтинг – загальна сума реалізації проєкту орієнтовно складатиме 15 або ж 15,5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, житомирський водоканал придбав партію активованого вугілля, яке незабаром почнуть використовувати для фільтрації води.
Поділитись

Новини по темі: