28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Найстарішій аптеці Житомира виповнюється 60 років. ВІДЕО

  • 30 квітня, 2021 8:28
Комунальна аптека №127, що знаходиться на майдані Соборному, у травні відзначатиме своє 60-річчя. Це найстаріша працююча аптека Житомира.

У міській раді розповідають, що на сьогодні в умовах аптеки виготовляється понад 100 найменувань нестерильних лікарських засобів. В Україні лише 200 з 25 000 аптечних закладів мають відповідні ліцензії, в області – всього 6.
 

«Житомиру вдалося зберегти дві такі аптеки, відповідно, і технічну базу, і кваліфікованих спеціалістів. Мар’яна Дем’янчук – фахівець-практик аптечної справи, чиї навички та знання з технології виробництва ліків задовольняють потреби пацієнтів у ліках «ручної роботи». Професія вимагає знань фізико-хімічних властивостей препаратів, правил спеціального дозування, сумісності інгредієнтів та лікарських форм», – наголошує мерія.


Фармацевти кажуть: попри велику кількість на ринку медикаментів вітчизняного та зарубіжного виробництва, якість екстемпоральних ліків, – висока.

Екстемпоральні ліки – лікарські засоби, виготовлені в аптечних умовах за рецептом лікаря для конкретного пацієнта або за замовленням лікувально-профілактичного закладу.

Як відзначає директор закладу Владислав Козловський, у виготовленні ліків не використовуються стабілізатори та консерванти. Ці препарати значно дешевші за заводські, а процес їх виготовлення контролюється з особливою ретельністю. 

Окрім того, у лікарських засобах за індивідуальними рецептами лікарів враховується точне дозування діючих речовин відповідно до вікових особливостей пацієнта, його ваги, супутніх захворювань.
 
Поділитись

Новини по темі: