28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Кафе на Михайлівській вже приймають клієнтів на літніх терасах, які офіційно дозволили відкрити з 24 квітня

Кафе на Михайлівській вже приймають клієнтів на літніх терасах, які офіційно дозволили відкрити з 24 квітня

  • 23 квітня, 2021 14:44
З 24 квітня у Житомирі офіційно запрацюють літні майданчики кафе та ресторанів. Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

Однак працювати вони мають лише за певних умов, описаних в протоколі діяльності закладів громадського харчування.
 

"Рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 22 квітня 2021 року №17 дозволено суб’єктам господарювання, яким погоджено розміщення облаштованих відкритих майданчиків та території, прилеглій до підприємств ресторанного господарства, здійснювати діяльність в межах літніх майданчиків та обслуговування на виніс за встановленим протоколом з 24 квітня 2021 року", – йдеться у повідомленні мерії.




Тож офіційно майданчики запрацюють лише з суботи, але вже деякі кафе на вулиці Михайлівській обслуговують клієнтів на "літниках". Таким чином заклади порушують норми "червоної" зони карантину.





Цим же рішенням міської комісії з 24 квітня дозволено індивідуальні спортивні заняття (тренування) в приміщеннях, обладнаних для цього. 

"За умови перебування не більше однієї особи на 20 кв. м площі приміщення, обробки спортивного інвентарю дезінфікуючими засобами після кожного відвідувача та дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів", – наголошують в мерії.

Як повідомлялося, на території Житомирської громади хочуть встановити "помаранчеву" зону карантину.
Поділитись

Новини по темі: