20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У передмісті Житомира за 48 млн грн побудують дитяче інфекційне відділення. ФОТО

У передмісті Житомира за 48 млн грн побудують дитяче інфекційне відділення. ФОТО

  • 15 квітня, 2021 14:40
Під Житомиром в смт Гуйва, в одному з корпусів обласного протитуберкульозного диспансеру, облаштують дитячу інфекційну лікарню на 40 ліжок. Будівельні роботи вже розпочалися. Про це 15 квітня під час пресконференції заявив голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.
 

"Цей проєкт є актуальним для області з багатьох причин. І пандемія коронавірусу лише загострила це питання. Наразі обласна дитяча клінічна лікарня не має власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення. Протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні. Це призводило до виникнення непорозумінь при розміщенні хворих та певних незручностей для маленьких пацієнтів. Саме з огляду на це Житомирська ОДА ініціювала включення проєкту створення нового дитячого інфекційного відділення до Програми "Велике будівництво". Таке рішення має низку переваг, перш за все через те, що це приміщення відповідає усім вимогам санітарних норм, що висуваються до інфекційних відділень", – сказав Бунечко.


Реалізація проєкту дозволить створити нове сучасне дитяче інфекційне відділення, забезпечити його новим обладнанням, лікувальною та діагностичною апаратурою, створити безпечні умови для лікування інфекційних хворих.



В існуючій двоповерховій будівлі буде виконано перепланування для розміщення двох відділень:
 
  • відділення гострих кишкових інфекцій (1-й поверх);
  • повітряно-крапельних інфекцій (2-поверх).

Проектом передбачається увесь комплекс заходів з підвищення енергоефективності будівлі (утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків). Також будуть оновлені усі інженерні мережі, устаткування та сантехніка.

У плані благоустрою передбачається спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення, а також площадка для кисневого пункту. 

Загальна кошторисна вартість проєкту – 48 мільйонів гривень В планах завершити реконструкцію за 2 роки. Фінансування буде здійснюватися з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.









Поділитись

Новини по темі: