19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Купуйте живі, а не штучні: в Житомирі в поминальні дні заборонили продавати пластикові квіти

Купуйте живі, а не штучні: в Житомирі в поминальні дні заборонили продавати пластикові квіти

  • 22 березня, 2021 15:38
Незабаром християни західного та східного обряду святкуватимуть Великдень, а за тиждень настануть поминальні дні. Дискусії щодо того, які квіти – живі чи виготовлені з пластику – нести на цвинтар у поминальні дні, точаться в Україні не один рік. 

Виконавчий комітет міської ради підтримав екологічний тренд і прийняв рішення про організацію тимчасових торговельних майданчиків у Житомирі для торгівлі товарами ритуального призначення із забороною торгівлі штучними квітами.
 

"Прийнято рішення "Про організацію тимчасових  торговельних майданчиків у м. Житомирі для торгівлі товарами ритуального призначення", у якому йдеться про погодження КП "Інспекція з благоустрою м. Житомира" з 1 квітня до 16 травня 2021 року організації тимчасових торговельних місць для торгівлі товарами ритуального призначення із забороною торгівлі штучними квітами", – інформує мерія.


В міськраді впевнені, що слід відмовитися штучної поминальної атрибутики, адже пластик біологічно не розкладається, а при його спалювані в атмосферу потраплять токсини, в тому числі й діоксини, які призводять до виникнення онкологічних захворювань.
 

"Екологи стурбовані: практика прикрашати могили пластиковими квітами та вінками несе пряму загрозу всьому живому. А тому не слід витрачати кошти на квіти, що згодом стануть сміттям на звалищі! Чудова альтернатива – квіти живі, вінки з хвої, висаджені в ґрунт рослини та сухоцвіти. Просимо з розумінням поставитися до рішення, яке виконавчий комітет прийняв, вбачаючи в штучних квітах загрозу життю та здоров’ю людей", – наголошує Житомирська міська рада.


Влада міста також закликала представників релігійних конфесій долучитися до проведення роз’яснювальної роботи з жителями громади про шкоду довкіллю від використання та утилізації штучних квітів.
Поділитись

Новини по темі: