20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У лікарнях Житомира закінчуються ліжка для хворих COVID-19

  • 17 березня, 2021 10:54
У лікарнях Житомира залишилось трохи більше 130 ліжко-місць для госпіталізації хворих на коронавірус. Якщо кількість заражень не зменшуватиметься, то цих ліжок вистачить лише на тиждень.    

Про це заступниця міського голови Марія Місюрова повідомила під час засідання виконавчого комітету міської ради 17 березня.
 

"Останні тижні досить напружені. На сьогодні на ранок у першій лікарні знаходиться 188 пацієнтів, у другій лікарні – 205. Госпіталізацій за добу – 37, але декілька днів поспіль у нас було від 40 до 50 госпіталізацій за добу. Поки що резерв у нас є в лікарнях, але ситуація напружена. Кожен день виписуються хворі, але по факту ще є більше 130 ліжко-місць в резерві", – зазначила Місюрова.


За її словами, в лікарнях зараз вже переважає молодий вік пацієнтів і тяжкий перебіг захворювання COVID-19. Якщо ситуація не зміниться, резерву вистачить на тиждень. Тому в міськраді планують залучати обласну лікарню. 

"Будемо звертатися в департамент охорони здоров'я облдержадміністрації, щоб включали в маршрут обласну клінічну лікарню",  – додала Місюрова. 

Зазначимо, що за минулу добу у Житомирі зареєстрували 213 нових випадків коронавірусу. Станом на 17 березня у Житомирі 3927 активних хворих.

Поділитись

Новини по темі: