28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Розтрата бюджетних коштів: мерія Житомира переплатила за паливо 900 тисяч гривень

Розтрата бюджетних коштів: мерія Житомира переплатила за паливо 900 тисяч гривень

  • 16 січня, 2021 17:34
Комунальне підприємство Житомирської міськради безпідставно переплатило 900 тис. грн постачальнику пального. Прокуратура вимагає стягнути кошти до бюджету міста Житомира.
 

"Установлено, що в 2017 році комунальним підприємством, за результатами електронного аукціону, укладено з підприємцем договір про закупівлю за державні кошти бензину та дизельного пального на загальну суму понад 2,7 млн грн. Однак вже протягом місяця з часу дії договору сторони уклали ще сім додаткових угод, у яких обумовили підвищення ціни на бензин на 94 відсотки, а на дизельне пальне - на 42 відсотки", – повідомляє прокуратура.


Як встановлено місцевою прокуратурою, ринкова ціна на нафтопродукти протягом цього періоду не підвищилася, а навпаки, знизилася.

"Унаслідок постачання бензину та дизельного пального за завищеними цінами комунальним підприємством зайво сплачено підприємцю понад 900 тис. грн", – додає відомство.

Наразі за позовом місцевої прокуратури Господарським судом Житомирської області відкрито провадження та здійснюється його розгляд.
Поділитись

Новини по темі: