29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі під стінами ОДА знову протестували підприємці. ФОТО

У Житомирі під стінами ОДА знову протестували підприємці. ФОТО

  • 14 грудня, 2020 18:03
14 грудня у Житомирі під стінами облдержадміністрації в черговий раз протестували підприємці. Люди проти січневого локдауну, який мають запровадити з 8 по 24 січня, та проти впровадження касових апаратів. 

Говорити з протестувальниками виходив голова облдержадміністрації, інформує "Суспільне".
 

"Вважаємо, що локдаун зроблений штучно. Якщо ми закриємо ще й малий та середній бізнес, то орендну плату ми все одно змушені будемо платити в повному обсязі. На сьогодні не врегульовано плату між орендодавцем і підприємцем. За оренду приміщень, які в комунальній власності, на період локдауну не платиться, а комерційна – не підлягає врегулюванням. Орендодавець захоче знизить плату, не захоче – не знизить. Влада хоче зробити повну фіскалізацію, але це не потрібно для малого і середнього бізнесу. Кожному покупцю ми даємо касовий чек, а фіскалізація – це додаткові видатки", – зазначає приватна підприємниця Олена Тичинська.




Представниця ресторанного бізнесу Елеонора Сметаніна вважає, що локдаун не можна прогнозувати заздалегідь.
 

"Влада бреше: як вона може знати, скільки хворих буде 8 січня? Це що, прогноз? Чи вони домалюють цифри? Ми не можемо іти на локдаун, тим більше що немає обіцяної допомоги. Ми сплачуємо 100% орендної плати, повністю всі податки – за що нам жити? Після першого локдауну ми скоротили 50 відсотків персоналу, після карантину вихідного дня – ще 30%, після локдауну ми взагалі можемо не вийти на роботу", – запевняє жінка.




Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко вийшов до учасників акції протесту і сказав, що їхні вимоги обласне керівництво передасть до Кабміну.
 

"Ваше законне право вимагати те, що ви вимагаєте. Ви вже досягли певних перемог – влада поступається. Ми передамо всі ваші вимоги до Кабміну, але якщо буде введено локдаун, значить локдаун", – говорить Бунечко.


Речниця Нацполіції області Алла Ващенко поінформувала, що за оцінками поліції, акція зібрала близько 100 людей. За дотриманням порядку слідкували 25 поліцейських. Правопорушень зареєстровано не було.

ФОТО: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: